Κεντρική Β' Εθνική Νίκος Χουχούμης: Οδηγεί τα Χανιά σε υψηλές πτήσεις

Νίκος Χουχούμης: Οδηγεί τα Χανιά σε υψηλές πτήσεις

Χουχούμης Εθνική

Την Κυριακή 30/1 ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του 2ου Ομίλου της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Μπάσκετ Ανδρών. Εκεί ο ΑΟΚ Χανίων επικράτησε του ΟΦΗ στο κλειστό της Κλαδισού με το ευρύ 96-72, με τον Νίκο Χουχούμη να είναι πρώτος σκόρερ με 19 πόντους.

Ο 25χρονος γκαρντ ηγείται συνολικά της προσπάθειας των Χανιωτών, οι οποίοι έχουν 7 νίκες και 5 ήττες, καταλαμβάνοντας την 4η θέση του Ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι ο 2ος Όμιλος έχει πολύ δυνατές ομάδες όπως το Αιγάλεω, η Μεγαρίδα και ο ΕΦΑΟΖ.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα, η ομάδα των Κρητικών πραγματοποιεί καλή πορεία και ο Χουχούμης είναι στην αιχμή του δόρατος.

Ο Νίκος Χουχούμης μας έχει συστηθεί από νωρίς

Ο  Έλληνας γκαρντ των Χανίων έχει σταθερή πορεία εδώ και χρόνια. Αρχικά, σε ηλικία 17 ετών, ο Χουχούμης συμμετείχε στη Basket League με τη φανέλα του Πανελευσινακού.

Τα όνομά του ακούστηκε πρώτη φορά, όταν πριν από κάποιες αγωνιστικές σεζόν αναδείχθηκε ο πιο βελτιωμένος νεαρός καλαθοσφαιριστής της Α2 Ανδρών. Με τη φανέλα της Καβάλας τη σεζόν 2018/19 κατέγραψε 27 συμμετοχές. Σε αυτά τα ματς σημείωσε  9,8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ κατά μέσον όρο.

Στη συνέχεια την επόμενη σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Κόροιβου Αμαλιάδας όπου κατέγραψε 12 συμμετοχές. Σε αυτά τα παιχνίδια είχε 10,9 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ.

chouchoumis A2

Ο Χουχούμης ηγέτης των Χανίων σε γνωστά λημέρια

Το καλοκαίρι του 2020 επέστρεψε στα γνωστά λημέρια της Κρήτης προκειμένου να αγωνισεί με τη φανέλα του ΑΟΚ Χανίων. Τη Β’ Εθνική ο Χούχουμης την ξέρει απέξω κι ανακατωτά, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα του Εργοτέλη στην ίδια κατηγορία.

Στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, ο 25χρονος γκαρντ καταγράφει 11 συμμετοχές. Σε αυτά τα ματς σημειώνει 19.1 πόντους. Μάλιστα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, πετυχαίνοντας το 24% των πόντων συνολικά. Ακόμα, έχει 4.1 ριμπάουντ κατά μέσον όρο, όντας τρίτος συνολικά από όλους τους συμπαίκτες του. Τέλος, μοιράζει 3.3 ασίστ κατά μέσον όρο. Αυτή η επίδοση τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση μεταξύ των συμπαικτών του , καθώς το ποσοστό των ασίστ του κυμαίνεται σε 20.57%.

Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, ο Νίκος Χουχούμης είναι από βασικά συστατικά της επιτυχίας των Χανίων. Ασφαλώς πρόκειται για τον ηγέτη της ομάδας που θα βγει μπροστά στα δύσκολα, που έχει παραστάσεις από τις παραπάνω κατηγορίες και που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του σε ένα καλύτερο μέλλον.

Τέλος, το γεγονός ότι είναι μόνο 25 χρονών αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Αν οι επιδόσεις του συνεχίσουν να είναι οι ίδιες, το μέλλον μπορεί να τον βρει και στα μεγάλα σαλόνια…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4)

Τα φώτα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…