Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Να παιδί να μάλαμα [vid]

Να παιδί να μάλαμα [vid]

παιδί

Υπάρχει η άποψη ότι η μουσική, ο πολιτισμός και το μπάσκετ, δηλαδή ο αθλητισμός αλληλοεμπνέονται από τους ανθρώπους τους, αλλά και από τη φύση τους σαν δραστηριότητες. Αυτό απέδειξε και ένα παιδί μέσα από ένα χορευτικό σόου στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο».

Συγκεκριμένα, ο 10χρονος Δημήτρης Τσίγγος με έναν καταπληκτικό Μαλεβιζιώτη πέρασε απευθείας στον τελικό του «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Αφού άκουσε τα καλύτερα λόγια από την κριτική επιτροπή, ο παρουσιαστής του σόου, Νίκος Ράπτης, ανέβηκε στη σκηνή, κατευθύνθηκε με προς τους παρουσιαστές και πάτησε το Golden Buzzer!

Μιλάμε για ένα εκπληκτικό παιδί, με ένα τρομερό χαμόγελο που μαθαίνει από μικρή ηλικία να τιμά τις κρητικές παραδόσεις. Γιαυτό και ο χορός του ξεσήκωσε το κοινό, σε σημείο που θεατές και τηλεθεατές να νομίζουν ότι χορεύει ολόκληρο σύνολο και όχι ένας.

Αν αναρωτιέστε τι σχέση έχουν τα παραπάνω με το μπάσκετ, η απάντηση δεν είναι το κλισέ ότι στο ebasket όλα σχετίζονται με το μπάσκετ.

Ένα παιδί βγαλμένο από το… All Star

Ο Δημήτρης Τσίγγος πρώτη φορά έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μετά την παρουσία του στο All Star του 2020. Η διοργάνωση είχε διεξαχθεί στο Ηράκλειο και το παιδί με τα ανοιχτά χρώματα και τις χαρακτηριστικές μπούκλες έδωσε… ρέστα με το χορό του! Συγκεκριμένα, πριν την τυπική έναρξη της διοργάνωσης, ο Όμιλος Βρακοφόρων έσυρε κρητικούς χορούς με τον Δημήτρη Τσίγγο να μαγνητίζει τα βλέμματα με τις κινήσεις του.

Το συγκεκριμένο παιδί, φαίνεται να έχει αρκετές γνώσεις πάνω στο χορό και καμία κίνησή του δεν είναι τυχαία. Είναι σαν να βλέπει κάποιος έναν λιλιπούτειο καλαθοσφαιριστή με άψογο χειρισμό της μπάλας.

Από τότε είναι ακόμα πιο βελτιωμένος όπως μπορείτε να διακρίνετε στα βίντεο. Αυτό όμως που είναι εμφανές, είναι το γεγονός ότι το μπάσκετ και ο χορός συνδέονται άρρηκτα. Είναι δυο διαφορετικές δραστηριότητες που όμως έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Γιαυτό άλλωστε πολιτισμός και αθλητισμός συνυπάρχουν αρμονικά και αλληλοεμπνέονται

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Γκάλης για την επέτειο του Eurobasket 1987

Ο Νίκος Γκάλης για τη συμπλήρωση 37 χρόνων από το Eurobasket 1987 Ο απόλυτος πρωταγωνιστής…