Κεντρική Β' Εθνική Μανδραϊκός: Σταματήστε το bullying [pic]

Μανδραϊκός: Σταματήστε το bullying [pic]

Μανδραϊκός

Μια σημαντική πρωτοβουλία πήρε ο Μανδραϊκός ενάντια στην ψυχική και λεκτική κακοποίηση στους αθλητές, με την ομάδα της Β’ Εθνικής να εκδίδει χαρακτηριστική ανακοίνωση.

Αναλυτικά τα όσα σημειώνει ο Μανδραϊκός:

«Ψυχοπνευματική ανάπτυξη αθλητή».

«Τα εσωτερικά κίνητρα αναπτύσσονται όταν ικανοποιούνται τρεις βασικές ψυχολογικές ανάγκες των παιδιών: η αίσθηση της ικανότητας, η αίσθηση της αυτονομίας και η αίσθηση της σύνδεσης με τους άλλους.

Τα παιδιά θα πρέπει να διδάσκονται δεξιότητες ζωής,
δηλαδή δεξιότητες που μπορούν να μεταφερθούν και να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους τομείς της ζωής για να ενισχύσουν την προσωπική ανάπτυξη.

Το αίσθημα της συνεργασίας δουλεύοντας σε ομάδες ενισχύει το κλίμα της ομαδικότητας και τη κοινωνικοποίηση του παιδιού.

Η παρέα, η φιλία, η αθλητική κουλτούρα δημιουργούν υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους που θα μπορούν να πάρουν αποφάσεις ζωής για το μέλλον τους.

Η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός μπορούν να αποτελέσουν πυλώνες ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της ψυχολογίας των νέων και της προετοιμασίας τους να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Η πνευματική καλλιέργεια που μεταλαμπαδεύεται από τον παιδαγωγό προπονητή είναι δώρο ζωής για την εξέλιξη και το μέλλον του παιδιού.

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν για τα οφέλη της άσκησης, να βιώσουν θετικές εμπειρίες και κυρίως να μάθουν πώς να γυμνάζονται στον ελεύθερο χρόνο τους(δια βίου άθληση).

Ο αθλητισμός πρέπει να γίνει τρόπος ζωής.

”Παιδεία και άθληση” Διονύσης Γκιουλέας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δαδάλας: «Το παιχνίδι της χρονιάς αυτό με τον Φίλιππο Βέροιας»

Ο προπονητής της Γέφυρας τόνισε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Φίλιππο Βέροιας Παιχ…