Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι – ΤΣΣΚΑ 84-75: Με σόου Γουίλμπεκιν έχει ελπίδες για 8άδα

Μακάμπι – ΤΣΣΚΑ 84-75: Με σόου Γουίλμπεκιν έχει ελπίδες για 8άδα

Μακάμπι

Με τον Σκότι Γουίλμπεκιν να δίνει τη δική του παράσταση η Μακάμπι επιβλήθηκε εντός έδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 84-75 για την 26η αγωνιστική της EuroLeague και συνεχίζει να παλεύει για την είσοδό της στην οκτάδα.

Το ξεκίνημα των Ρώσων στο ματς ήταν εντυπωσιακό καθώς επέτρεψαν στους γηπεδούχους να σκοράρουν μόλις δύο πόντους στα πρώτα λεπτά, την ώρα που η δική τους επιθετική λειτουργία ήταν εμφανώς πιο οργανωμένη. Σύντομα οι γηπεδούχοι βρήκαν τον ρυθμό τους και έφεραν το ματς στα ίσα παίρνοντας μάλιστα και το προβάδισμα απέναντι στους Ρώσους. Η ΤΣΣΚΑ φαινόταν να έχει πάθει μπλακ άουτ από τα μισά της πρώτης περιόδου και μετά και πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο +21 για τους γηπεδούχους.

Οι Μοσχοβίτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και σιγά – σιγά έριξαν κάπως τη διαφορά (56-42 στο 25′). Όμως, ο Ουίλμπεκιν παρέμενε ένα άλυτο πρόβλημα για τη ρωσική άμυνα, ενώ και ο Τζέιλεν Ρέινολντς ανέβασε «στροφές» για το νέο +20 (63-43 στο 28′). Το σύνολο του «Σφαιρό» έπαιζε τα… ρέστα του για μια θέση στην οκτάδα και ήταν αποφασισμένο να κρατήσει το «πάνω χέρι» (67-46 στο 30′).

Ο Ίφε Λούντμπεργκ φώναξε «παρών» και η ΤΣΣΚΑ με 8-0 σερί μείωσε ξανά την απόσταση (67-54 στο 33′). Μετά τις φωνές του Σφαιρόπουλου η Μακάμπι απάντησε (74-58 στο 36′), έχοντας περισσότερες διαθέσιμες επιλογές. Ήταν φανερό πια πως η πλάστιγγα έχει γείρει για τα καλά υπέρ των Ισραηλινών, οι οποίοι έφτασαν δίκαια στην τελική επικράτηση (84-75), παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να «κατεβάσουν» κι άλλο τη διαφορά.

Τα Δεκάλεπτα: 23-17, 49-28, 67-46, 84-75.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…