Κεντρική Διεθνή Λιζ Λαμπάτζ: «Δεν ξοδεύω μια σεζόν στο WNBA»

Λιζ Λαμπάτζ: «Δεν ξοδεύω μια σεζόν στο WNBA»

Λιζ

Η Λιζ Καμπάτζ ξέσπασε και με μια δήλωσή της έκανε διαμαρτυρήθηκε έντονα τις διαφορές που υπάρχουν στις αμοιβές του WNBA, τονίζοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες δε θέλει να σπαταλήσει μια σεζόν εκεί.

Η Καμπάτζ είναι Αυστραλή με Νιγηριανή καταγωγή και έχει ύψος 2.03 μέτρα και είναι μια από τις κορυφαίες σέντερ του κόσμου. Έχει αγωνιστεί σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Κίνα Έχει κατακτήσει το χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο με την Αυστραλία σε Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ όπου κι αν έχει παίξει έχει διακρίσεις.

Κι αν αναρωτιέστε γιατί διαμαρτύρεται για την οικονομική θέση στα αεροπλάνα; Η λύση βρίσκεται στο ύψος της, με το συμβόλαιό της να μην επιτρέπει στοιχειώδεις ανέσεις που πρέπει να έχει κάθε αθλητής και αθλήτρια απανταχού της γής.

Αυτή τη στιγμή στο WNBA  το max συμβόλαιο είναι κάτι παραπάνω από 120000$, καθώς έχει ανέβει από το 2019, οπότε και ανερχόταν σε περίπου 75000$.

Αναλυτικά η δήλωση της Λιζ Καμπάτζ:

«Ναι, ναι, το WNBA. Εκεί που ένας προπονητής έχει τετραπλάσιες αποδοχές από την αθλήτρια με το υψηλότερο συμβόλαιο! Γελάω που νομίζουν ότι θα ξοδέψω ακόμα μία χρονιά πληρώνοντας από την τσέπη μου για να αναβαθμίσω την θέση μου σε κάθε πτήση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…