Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ ΚΥΣΕΑ-Ουκρανία: Σε διαρκή ετοιμότητα για τους Έλληνες υπηκόους

ΚΥΣΕΑ-Ουκρανία: Σε διαρκή ετοιμότητα για τους Έλληνες υπηκόους

Ουκρανία ΚΥΣΕΑ
Λίγο πριν από τις έντεκα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου,, με θέμα της εξελίξεις στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα συζητήθηκε η ενεργειακή επάρκεια της χώρας και στο τραπέζι βρέθηκε το ζήτημα της απρόσκοπτης προμήθειας φυσικού αερίου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ανάλυση της κατάστασης μετά και τις χθεσινές ανησυχητικές εξελίξεις. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τους εταίρους της στην ΕΕ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η οποία συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου. Σχετικά με τους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς μας στην Ουκρανία, οι ελληνικές αρχές στο Κίεβο και τη Μαριούπολη βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν την οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί.

Τέλος, όσον αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου, εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση του ομαλού εφοδιασμού της χώρας.

Γεωργιάδης για Ουκρανία: «Καμία απολύτως ανησυχία»

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις συνέπειες που θα έχουν για τη χώρα μας οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι δεν υπάρχει «απολύτως καμία ανησυχία στο ζήτημα της επάρκειας φυσικού αερίου στην Ελλάδα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ένα από τα μέτρα που συζητούνται είναι να τεθεί εμπάργκο από τους αγωγούς που περνούν μέσα από την Ουκρανία, αλλά στην Ελλάδα το φυσικό αέριο φτάνει μέσω Μαύρης Θάλασσας από τον Turk Stream και το Αζερμπαϊτζάν.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι αποτελεί την προβλεπόμενη διαδικασία καθώς, ένα μείζον γεγονός, συμβαίνει στην περιοχή μας.

Για την αύξηση των τιμών, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως μένει να φανεί πώς θα αντιδράσει η παγκόσμια οικονομία στις εξελίξεις στην Ουκρανία, όμως, ξεκαθάρισε ότι τυχόν ανατιμήσεις στα καύσιμα, σήμερα, συνιστούν κερδοσκοπία.

ΠΗΓΗ: dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…