Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεγάλη στήριξη από ΗΠΑ και από Ευρώπη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεγάλη στήριξη από ΗΠΑ και από Ευρώπη

Μητσοτάκης ΚΥΣΕΑ 2 πόθεν

«Συμφωνήσαμε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο στην ιστορία τους», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία με ‘Ελληνες δημοσιογράφους μετά την συνάντησή του με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, άμαλα Χάρις.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «υπάρχει μεγάλη στήριξη τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ευρώπη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου. Η στρατηγική σημασία της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο ενισχύεται ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και συζήτηση για το θέμα της ενίσχυσης των πηγών ενέργειας στην Ε.Ε.».

Νωρίτερα, o πρωθυπουργός και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησαν ολόκληρο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων «οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Harris για την πρόθεσή του να φέρει για ψήφιση στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ.

Επιπλέον, εξέτασαν τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας στον αμυντικό τομέα που διανοίγονται μετά την πρόσφατη νέα τροποποίηση της (MDCA).

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Αντιπρόεδρο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Τέλος, συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Πηγή: Dnews

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…