Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης «Κλειδώνει» την 8άδα κι… αναβαθμίζει στόχους

«Κλειδώνει» την 8άδα κι… αναβαθμίζει στόχους

Φαλ, Ολυμπιακός

Όσο κι αν επιχειρήσει κανείς να το αναλύσει, κάθε νίκη μετρά όσο… μια νίκη. Ομάδα με υψηλούς στόχους δεν μπορεί παρά να συλλέγει νίκες και στο τέλος να κάνει την πρόσθεση, για να δει αν βγήκε το πλάνο. Μόνο που, όσο ψηλά κι αν στοχεύεις, οφείλεις να έχει τακτικούς και στρατηγικούς στόχους. Κι ο Ολυμπιακός πλέον μπορεί να αναβαθμίσει τις φιλοδοξίες του και να κοιτάξει ενδεχόμενο πλεονέκτημα έδρας.

Η νίκη επί της Αρμάνι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με 2-0 επί των Ιταλών, οι «ερυθρόλευκοι» νιώθουν καλά στην τοποθεσία ΣΕΦ, σε κάθε περίπτωση απλής ή πολλαπλής ισοβαθμίας. Μπορεί και να μην προκύψει, όμως έχουν ένα… μαξιλαράκι ασφαλείας. Με 15 νίκες κι αρκετούς αγώνες να απομένουν, με ισχυρό «κάστρο» το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, είναι βέβαιο ότι μπορούν εύκολα να πιάσουν τον στόχο των 19 νικών και να μπουν στην 8άδα. Μπορεί να φτάνουν κι οι 18 (ή αλλιώς το περίφημο «Ν+1».

Η παρέα του Μπαρτζώκα είναι πλέον πιο κοντά στην κορυφή, απ’ ότι στη βάση των οκτώ, που θα συνεχίσουν στα πλέι οφ. Μοιάζει να έχει αφήσει πίσω την κακή εικόνα στο ξεκίνημα του 2022. Η επέλαση της πανδημίας, οι χαμένες προπονήσεις, η σταδιακή επάνοδος βασικών γραναζιών, προσφέρουν επιπλέον άλλοθι. Εύκολα κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Ολυμπιακός είναι εξόχως σταθερός. Η όποια «κοιλιά» έχει εξήγηση, έχει δικαιολογία.

Κρατά αποστάσεις

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν αποστάσεις από ομάδες, όπως η Εφές, η Ούνιξ, η Μονακό, η Μπάγερν, ομάδες με ίδιους στόχους. Βάσει βαθμολογίας, εικόνας κι υπολοίπου προγράμματος, δύσκολα θα χαθεί η 8άδα. Πόσο κοντά είναι η 4άδα;

Ο Μπαρτζώκας έχει βρει τον «πύργο» για να κάνει ματ. Ο Φαλ αποδεικνύεται καθημερινά «λίρα εκατό». Ο Ολυμπιακός έχει inside game, κάτι που του έλειψε πέρυσι. Έχει σταθερά σημεία αναφοράς. Σλούκας και Βεζένκοφ είναι συνεπείς, ο Ντόρσεϊ είναι πονοκέφαλος για κάθε άμυνα. Όχι με τη συνέπεια που θα ήθελαν όλοι στο λιμάνι, αλλά πάντως εξαιρετική επιθετική λύση.

Ο παίκτης, που διαρκώς ανεβάζει στροφές και γίνεται ολοένα και πιο επιδραστικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Απίστευτη ενέργεια, λύσεις στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Σακ κάνει τη διαφορά και πλέον ζητούμενο είναι ένα: Μπορεί να πάρει κάτι από Ζαν-Σαρλ και Έισι ο τεχνικός του Ολυμπιακού; Γιατί για να αναβαθμίσεις τους στόχους σου, πρέπει να έχεις περισσότερες λύσεις.

Αντί επιλόγου: Ο Χασάν Μάρτιν στα δύο τελευταία ματς δηλώνει «παρών». Δεν ξετρελαίνει, αλλά είναι εκεί και παλεύει. Αν βγει κι ο Λαρεντζάκης από το τούνελ που έχει μπει, ο Ολυμπιακός θα είναι αριθμητικά ικανός να σταθεί σε συναντήσεις με υψηλό συντελεστή δυσκολίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…