Κεντρική Ιωνικός Νίκαιας BC Ιωνικός – ΠΑΟΚ 66-69: Ρίβερς ανατροπής και μεγάλη νίκη

Ιωνικός – ΠΑΟΚ 66-69: Ρίβερς ανατροπής και μεγάλη νίκη

Ιωνικός

Ο Ιωνικός υποδέχθηκε σε εξ αναβολής παιχνίδι της Basket League τον ΠΑΟΚ, με τους γηπεδούχους να ηττώνται τελικά με σκορ 69-66. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τζόουνς με 18 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους ήταν ο Τζέρμαν με 20.

Καλό ξεκίνημα αλλά δεν άντεξε ο Ιωνικός – Μεγάλη ανατροπή ο ΠΑΟΚ

Ο Ιωνικός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα κάνοντας ένα σερί. Με το χρονόμετρο να δείχνει 6:38′ για τη λήξη της περιόδου, ο Γόντικας έκανε το 8-0. Περίπου 2′ αργότερα ο Χρυσικόπουλος έκανε το 10-6, ολοκληρώνοντας το αντίστοιχο σερί 6-0 για τον ΠΑΟΚ. Με την ουσία να μην αλλάζει για τις δυο ομάδες το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 19-15.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η παρουσία του Μάντζαρη ήταν καταλυτική για το παιχνίδι των «ασπρόμαυρων». Ο Έλληνας γκαρντ οργάνωνε τις επιθέσεις και πίεζε τη μπάλα στην άμυνα, ωφελώντας το «Δικέφαλο του Βορρά». Από την άλλη οι γηπεδούχοι έβρισκαν τις λύσεις να διατηρούν διψήφια διαφορά. Με 4:21 να απομένουν για το ημίχρονο, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς έκανε το 31-21. Απάντησε στη συνέχεια ο Γόντικας για το 33-21. Το δεύτερο ημίχρονο έληξε με σκορ 40-31, έπειτα από κάρφωμα του Τζόουνς. Στην επόμενη φάση ο Κολόβερος έχασε τη μπάλα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να απολέσουν για πρώτη φορά τη διψήφια διαφορά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ ήταν πάντα κοντά στο σκορ. Ο Ιωνικός έχοντας χάσει το διψήφιο προβάδισμα, προσπαθούσε να παίρνει «ανάσες» κυρίως με τον Τζέρμαν. Με 3:15 να απομένουν ο Χριστοδούλου σκόραρε για τους φιλοξενούμενους, κάνοντας 52-45. Στη συνέχεια ο «Δικέφαλος του Βορρά» σημείωσε ένα επιμέρους σκορ 5-2. Έτσι και με το χρονόμετρο να δείχνει 2:12 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, το σκορ έγινε 54-50.

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 56-52.

Με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου  ο Ζερμέν Λοβ έφερε τον ΠΑΟΚ σε απόσταση 2 πόντων. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός σημείωσε τρίποντο  κάνοντας το 58-55. Οι διαιτητές έδειξαν ότι έγινε και φάουλ, με τον Λοβ να κάνει το 58-56. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πέρασαν και μπροστά με 58-59, με τον Ρίβερς να ευστοχεί σε δυο βολές. Ο Ιωνικός απάντησε με τον Κολόβερο. Ο Έλληνας γκαρντ με το χρονόμετρο να δείχνει 7′ πριν το τέλος, ευστόχησε σε δίποντο και έκανε το 60-59.

Από το σημείο αυτό και μετά οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία του σκορ. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να έχουν το μομέντουμ του αγώνα, καθώς επίσης και περισσότερες λύσεις. Ο Ντιμίτρι Ρίβερς αναδείχθηκε σε κομβικό παίκτη για τους «ασπρόμαυρους». Με το χρονόμετρο να γράφει 41” πριν το τέλος, ο Αμερικανός με μεγάλο τρίποντο έκανε το 62-66.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια διατήρησε την ψυχραιμία του, μέχρι το τελικό 66-69.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 40-31, 56-52, 66-69.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ιωνικός Νίκαιας BC

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…