Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Γαλατσόπουλος για Άλκη: «Nα δουλέψουμε όλοι μαζί για να είναι το τελευταίο θύμα»

Γαλατσόπουλος για Άλκη: «Nα δουλέψουμε όλοι μαζί για να είναι το τελευταίο θύμα»

Γαλατσόπουλος

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης κάλεσε τους  προέδρους των πιο γνωστών αθλημάτων για να συνεδριάσουν, με αφορμή την δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Εκπρόσωπος του μπάσκετ ήταν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. Στη συνάντηση βρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Super League 1, Γιώργος Μποροβήλος, ο πρόεδρος της Super League 2, κ.Λεουτσάκος, όσο και ο πρόεδρος της Volley League. κ.Τορνατώρος.

Στα θέματα της συζήτησης εκτός από τη δολοφονία του Άλκη ήταν τα χρήματα από τη φορολόγηση από το στοίχημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος:

«Θέλω να ζητήσω και δημόσια μία συγνώμη στην οικογένεια του 19χρονου Άλκη, που χάθηκε τόσο άδοξα και ευελπιστούμε να είναι το τελευταίο θύμα της βίας. Νομίζω ότι ο αθλητισμός ενώνει και δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα γεγονότα. Άρα πάνω σε αυτό το θέμα έγινε μία σύσκεψη και ο κύριος Αυγενάκης μας ανέλυσε τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και τις αποφάσεις που θα παρθούν τις επόμενες ημέρες.

Κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, κράτος, υπουργεία, ομάδες, δημοσιογράφοι, φίλαθλοι και οι αθλητές που δείχνουν τη συμπαράστασή τους σε αυτά τα γεγονότα, έτσι ώστε να είναι το τελευταίο θύμα. Είναι πολύ σημαντική η απώλεια ενός 19χρονου».

Αναφορικά με τα χρήματα από τη φορολόγηση του στοιχήματος, τόνισε:

«Το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε είναι αυτό της εφαρμογής του ΚΥΑ και του νόμου για το στοίχημα. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες, σε συνεργασία με τα υπουργεία οικονομικών και αθλητισμού. Έχουμε πετύχει πολλά σε διάφορα οικονομικά μέτρα που έχουν σχέση με τη φορολογία των παικτών και των προπονητών, τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια.

Το ευχάριστο είναι ότι αυτό το μέτρο είναι μόνιμο, που κάνει χαρούμενους όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό. Κάθε χρόνο θα υπάρχει βοήθεια στον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό και από εκεί και πέρα κάθε εφαρμογή ενός νέου νόμου χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Συζητήσαμε διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες, έτσι ώστε να ενημερώσουμε και τις ομάδες για να γνωρίζουν τι πρέπει να περιμένουν από εδώ και πέρα. Θα γίνει προσπάθεια τόσο από το υπουργείο οικονομικών, όσο και του αθλητισμού ώστε στο επόμενο τρίμηνο που θα γίνει η νέα συνάντηση, να δούμε την εξέλιξη της νέας εφαρμογής».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …