Κεντρική Ελλάδα Εθνικές FIBA: Αυτή είναι η κατάταξη των Εθνικών Ομάδων των μικρών ηλικιών

FIBA: Αυτή είναι η κατάταξη των Εθνικών Ομάδων των μικρών ηλικιών

Εθνικά πρωταθλήματα

Τη θέση στην οποία βρίσκονται οι Εθνικές Ομάδες των μικρών ηλικιών ανακοίνωσε η FIBA, με την Ελλάδα να είναι σε όχι καλή θέση στα αγόρια. Συγκεκριμένα, οι δυο σχετικές λίστες δείχνουν την παγκόσμια υπεροχή των ΗΠΑ και στα δυο φύλλα. Ωστόσο ανάμεσα στο μπάσκετ ανδρών και γυναικών εντοπίζονται διαφορές στις υπόλοιπες χώρες. Κυρίως γιατί στην Ευρώπη, οι χώρες που έχουν παράδοση στο κάθε φύλλο είναι εντελώς διαφορετικές.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ στα αγόρια συγκεντρώνει 828.7 πόντους, ενώ στα κορίτσια 817.9. Δεύτερη στα αγόρια είναι η Ισπανία με 685.9 και τρίτη η Γαλλία με 679.3 πόντους. Η Ελλάδα στα αγόρια βρίσκεται στην 20 θέση, συγκεντρώνοντας μόλις 492.3 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης που καθιέρωσε η NIKE σε συνεργασία με τη FIBA.

Στα κορίτσια, μετά τις ΗΠΑ ακολουθεί η τρομερή Αυστραλία που συγκεντρώνει 684.7 πόντους, ενώ η Γαλλία είναι και πάλι τρίτη 666.2. Η κατάταξη της Γαλλίας μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς πρόκειται για την κορυφαία παραγωγικά χώρα στην Ευρώπη στο μπάσκετ γυναικών.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 24η θέση συγκεντρώνοντας 447 πόντους. Αυτό σημαίνει ότι αν και υπάρχει ταλέντο, πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα για να πάει μπροστά το άθλημα και στη χώρα μας.

Μπορείτε να δείτε τις σχετικές λίστες πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…