Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Έξουμ: «Έχω λίγο χρόνο ακόμα να αποφασίσω αν θα μείνω στην Μπαρτσελόνα»

Έξουμ: «Έχω λίγο χρόνο ακόμα να αποφασίσω αν θα μείνω στην Μπαρτσελόνα»

Μπαρτσελόνα

Ο Ντάντε Έξουμ άφησε το ΝΒΑ για να έρθει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Μπαρτσελόνα. Ο 26χρονος μίλησε στην εφημερίδα Sport για την παρουσία του στην Ευρωλίγκα αλλά και την εμπειρία του από το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

«Ήταν μια πολύ καλή απόφαση να έρθω να παίξω στην ACB κόντρα σε μεγάλες ομάδες, όπως είναι η Ρεάλ. Απολαμβάνω ιδιαίτερα την εμπειρία μου. Ήρθα χωρίς να έχω ιδέα του τι θα βρω και από την πρώτη κιόλας μέρα όλοι με βοηθούσαν. Ήταν σαν να είμαι ένας απ’ αυτούς. Οι συμπαίκτες μου, το σταφ, όλοι έκαναν την ζωή μου ευκολότερη» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Μια βασική διαφορά στη σύγκριση Ευρώπης με NBA είναι το low post. Εδώ είναι πιο συνηθισμένο να το εκμεταλλευτείς. Οι σέντερ έχουν μεγαλύτερη χρησιμότητα. Ο ρυθμός είναι πιο αργός, αλλά κι αυτό μου αρέσει επισης».

Ωστόσο, το συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα εκπνέει στο τέλος του Φεβρουαρίου και όπως τόνισε δεν έχει αποφασίσει για το μέλλον του: «Έχω ακόμη 2-3 εβδομάδες για να αποφασίσω αν θα μείνω ή θα φύγω. Το μόνο που μπορώ να πω για την ώρα είναι πως δεν έχει λάβει κάποια απόφαση ακόμη. Μου αρέσει η πόλη, το φαγητό, το να βγαίνεις έξω για ψώνια. Εάν παρουσιαστεί η προοπτική επιστροφής στο ΝΒΑ, θα αρπάξω την ευκαιρία, όμως θα πρέπει να είναι κι η κατάλληλη».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…