Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: Εκτός έδρας θα αγωνίζονται οι ρωσικές ομάδες

Euroleague: Εκτός έδρας θα αγωνίζονται οι ρωσικές ομάδες

Euroleague

Όπως αποφάσισε η Euroleague οι ρωσικές ομάδες θα αγωνίζονται εκτός έδρας. Οι εξελίξεις μετά και την εισβολή στην Ουκρανία ήταν ραγδαίες. Έτσι οι 18 ομάδες της διοργάνωσης συνεδρίασαν και αποφάσισαν την μεταφορά έδρας των ΤΣΣΚΑ, Ούνικς και Ζενίτ.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, αναβάλλεται  εκ νέουτο ΤΣΣΚΑ Μόσχας Μπατρτσελόνα που  ήταν εξ αναβολής και θα διεξαγόταν την Κυριακή 27/2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

«Οι 18 ομάδες που συμμετέχουν στην EuroLeague πραγματοποίησαν σήμερα τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο συζήτησης το πως πορευθούν από εδώ και στο εξής έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ήδη τα ματς των τριών ρωσικών ομάδων αυτής της αγωνιστικής αναβλήθηκαν, την ώρα που οι οπαδοί της Ζάλγκιρις έβριζαν εν χορώ τον Πούτιν στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ.

Σήμερα, λοιπόν αποφασίστηκε:

1. Να οριστεί πλάνο που προβλέπει τον ορισμό όλων των αγώνων που επρόκειτο να διεξαχθούν σε ρωσικό έδαφος σε άλλα γήπεδα, εκτός ρωσικής επικράτειας.
2. Οι αγώνες που εμπλέκουν ρωσικές ομάδες σε εδάφη εκτός Ρωσίας (σ.σ. κοινώς, τα εκτός έδρας ματς των ΤΣΣΚΑ, Ούνικς και Ζενίτ), θα γίνουν κανονικά όπως και όπου έχουν οριστεί.
3. Ο αγώνας ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπαρτσελόνα που επρόκειτο να διεξαχθεί την Κυριακή 27/2, αναβάλλεται.

Η EuroLeague Basketball θα αναλύσει τις εναλλακτικές και θα υποβάλει το πλάνο στη διοίκηση της ECA για αποδοχή».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…