Κεντρική Γυναίκες Εσπερίδες Καλλιθέας: Τα χρυσά μήλα του Σταύρου Νανάκου

Εσπερίδες Καλλιθέας: Τα χρυσά μήλα του Σταύρου Νανάκου

Εσπερίδες

Οι Εσπερίδες της Καλλιθέας έχουν τα μάτια στραμμένα προς… Δυσμάς και δεν παρεκκλίνουν από αυτό το στόχο, κάνοντας τρομερή πορεία. Η αθηναϊκή ομάδα έχει οργάνωση και υπηρετεί το μπάσκετ γυναικών όσο πιο καλά της επιτρέπουν τα δεδομένα. Αυτό λέγεται γιατί μέχρι και στα μέσα της σεζόν φρόντισε να ενισχυθεί με μια ξένη παίκτρια, τη Ντράγκανα Ζούμπατς.

Οι Εσπερίδες αυτή τη στιγμή είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας της Α1 Γυναικών. Για να γίνει αυτό, έχουν κάνει μόνο τις…. απαραίτητες ήττες. Δηλαδή έχασαν μόνο από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ενώ ηττήθηκαν και με μόλις έναν πόντο στα Χανιά. Αυτό μάλιστα συνέβη και υπό τη συνθήκη της απουσίας της τρομερής Ρόξι Μπάραμαν. Μέχρι στιγμής λοιπόν οι παίκτριες του Σταύρου Νανάκου έχουν 6 νίκες και 4 ήττες.

Η μεγάλη τους νίκη, μέχρι την επόμενη, είναι εκείνη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Νίκησαν με 67-60 στις 28/11/21 και αναρριχήθηκαν ακόμα πιο κοντά στις δυο «αιώνιες». Σε εκείνο το παιχνίδι μάλιστα ήταν σχεδόν καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα μπροστά στο σκορ. Η Πότερ ήταν τρομερή με 20 πόντους, έχοντας συμπαραστάτριες τις Πατεράκη και Μπάραμαν με 14 πόντους.

kammenou esperides e1645003395533

Οι Εσπερίδες θέλουν Ευρώπη και δεν το κρύβουν

Πέραν της νίκης με τον ΠΑΟΚ, οι Καλλιθεάτισσες στα υπόλοιπα ματς έχουν κάνει ό, τι μπορούν για να παίξουν την επόμενη σεζόν στα προκριματικά του Eurocup γυναικών. Σαφέστατα είναι μια ομάδα που σε κάθε παιχνίδι βγάζει διαφορετικές πρωταγωνίστριες. Ωστόσο να σημειωθεί ότι έχει εξαιρετικές ξένες παίκτριες, αλλά και Ελληνίδες που έχουν βρει τον τρόπο να κάνουν ένα αρμονικό σύνολο.

Ο κόουτς Νανάκος, πιστώνεται ακόμα και στο γεγονός ότι πορεύτηκε με βάση τις Ελληνίδες. Μπορεί οι δυο ξένες παίκτριες να είναι από τα πρώτα βιολιά της ομάδας, ωστόσο η ομάδα έχει 2 ξένες αν και είχε την επιλογή να έχει 4. Μόλις ήρθε και η Ζούμπατς και έγιναν 3 οι ξένες στην Καλλιθέα.

Όσον αφορά τους χρόνους συμμετοχής, οι Μπάραμαν, Πότερ, Πατεράκη, Κασάπογλου, Βιντσιλαίου, Γασπαράτου και Καμμένου είναι εκείνες που προπορεύονται, έχοντας από 17 αγωνιστικά λεπτά και πάνω κατά μέσον όρο. Όσον αφορά το σκορ, τα ηνία έχει η Μπάραμαν με 20.2 πόντους κατά μέσον όρο, με 39.9% δίποντα και 44.4% τρίποντα. Ακόμα έχει 6.1 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ και 1.2 κλεψίματα κατά μέσον όρο σε 9 συμμετοχές. Η Μπάραμαν είναι 5η σκόρερ στους μέσους όρους του πρωταθλήματος.

Από κοντά βέβαια είναι και η Έμιλι Πότερ! Η 26χρονη σέντερ έχει παίξει και στα 10 παιχνίδια της Α1 Γυναικών. Σε αυτά κατέγραψε 19.9 πόντους κατά μέσον όρο, με 48.2% στο δίποντο και 34.62% στο τρίποντο. Ακόμα έχει 10.9 ριμπάουντ κατά μέσον όρο. Αυτή η επίδοση της δίνει τη δεύτερη καλύτερη ριμπάουντερ του πρωταθλήματος σε μέσους όρους. Επίσης έχει  2.4 ασίστ και 1.8 κλεψίματα κατά μέσον όρο, στοιχεία που της δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στο παιχνίδι.

Φυσικά υπάρχουν και οι Ελληνίδες που ξεχωρίζουν, καθώς μια ομάδα δε μπορεί να είναι δυο παίκτριες. Όσο οι ξένες παίκτριες σκοράρουν, άλλο τόσο οι Ελληνίδες κάνουν όλα τα υπόλοιπα προκειμένου η ομάδα να λειτουργεί σωστά. Τρέχουν το γήπεδο, οργανώνουν το παιχνίδι, πιέζουν και μοιράζουν τη μπάλα κατάλληλα. Συγκεκριμένα, η Πατεράκη έχει 9.1, 5.1 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 1 κλέψιμο κατά μέσον όρο σε 10 ματς. Η Ελληνίδα αθλήτρια βρίσκεται για πάνω από 30 αγωνιστικά λεπτά στο παρκέ. Τέλος, η Σταυριανή Βιντσιλαίου έχει 8.2 πόντους, 3.5 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 1.4 κλέψιμο κατά μέσον όρο σε 10 ματς.

Το πιο γοητευτικό στοιχείο που έχουν οι Καλλιθεάτισσες είναι ότι ανταποκρίνονται στις συνθήκες κάθε αγώνα. Παίκτριες βγαίνουν μπροστά, ζορίζουν κάθε αντίπαλο και δίνουν και την ψυχή τους στο γήπεδο. Αναλυτικά τα στατιστικά τους στοιχεία μπορείτε να τα βρείτε πατώντας ΕΔΩ.

esperides A1 gynaikwn poreia scaled

Εν κατακλείδι:

Απομένουν άλλα 10 παιχνίδια, προκειμένου οι Εσπερίδες να επιβεβαιώσουν και να σφραγίσουν την ευρωπαϊκή τους έξοδο. Μέχρι τότε το σίγουρο είναι ότι στα ελληνικά παρκέ της Α1 Γυναικών υπάρχει μια πολύ καλή ομάδα που αξίζει κανείς να τη βλέπει να αγωνίζεται κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Άλλωστε ήδη η πρόοδος είναι μεγάλη καθώς έχουν περισσότερες νίκες από την περσινή αγωνιστική σεζόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…