-
Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: «Αποδείχθηκαν διαχειριστές της συμφοράς»

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: «Αποδείχθηκαν διαχειριστές της συμφοράς»

alexis tsipras jpg

Με αγρότες συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στο νόμο Αργολίδας και συζήτησε μαζί τους προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Τα προβλήματα είναι εκρηκτικά και αυτό που διακυβεύεται δεν είναι το κέρδος της παραγωγής αλλά η ίδια η βιωσιμότητα των καλλιεργειών και των παραγωγών μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε σύντομη παρέμβαση του προς τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στην Αγία Τριάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς από τους αγρότες της Αργολίδας, ενώ σύμφωνα με πηγές του κόμματος, η παρουσία του εκεί συνδυάστηκε και με μια μαζική αυθόρμητη συγκέντρωση κατοίκων και παραγωγών που με την είδηση της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή τους έσπευσαν να τον ακούσουν και να συζητήσουν μαζί του τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Το βασικό ερώτημα -όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας- είναι αν έχουν «συναίσθηση» της πραγματικότητας αυτοί που κυβερνάνε. «Έχει συναίσθηση ο κ. Μητσοτάκης ότι πέρα από το να κάνει συμφωνίες και deal με την δημόσια περιουσία, πέρα από το να φροντίζει να ελαφρύνει τους έχοντες, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν έχουν την δυνατότητα να επιβιώσουν».

«Αποδείχθηκαν διαχειριστές της συμφοράς» είπε ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε η κυβέρνηση να προχωρήσει στην απομείωση του ενεργειακού κόστους γιατί τίθεται πλέον θέμα βιωσιμότητας των καλλιεργητών, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον τόνισε πόσο σημαντική μεταρρύθμιση ήταν οι ενεργειακές κοινότητες και πόσο θα βοηθούσε τώρα η δυνατότητα των αγροτών να παράγουν την ενέργεια που θα καταναλώνουν. Όμως, όπως επισήμανε και αυτή η μεταρρύθμιση έμεινε πίσω. Ακόμη, έθεσε και το θέμα της αναπτυξιακής τράπεζας, του θεσμού που θα μπορούσε να δώσει ρευστότητα στους αγρότες με μικρά επιτόκια και ευκολίες αποπληρωμής.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ