Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Επικίνδυνα «παιχνίδια» στους αιθέρες της Μεσογείου με ρωσικά και αμερικανικά μαχητικά

Επικίνδυνα «παιχνίδια» στους αιθέρες της Μεσογείου με ρωσικά και αμερικανικά μαχητικά

δεκανέας

Ρωσικό αεροσκάφος πλησίασε σε μικρή απόσταση τρία αμερικανικά μαχητικά στη Μεσόγειο το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το αμερικανικό Πεντάγωνο, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας με φόντο την κρίση στην Ουκρανία.

Μολονότι δεν είναι σπάνια ανάλογα περιστατικά μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, το συγκεκριμένο σημειώθηκε σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο, και ενώ έχουν εκφραστεί ήδη ανησυχίες ότι θα μπορούσε να συμβεί κάποιο ατύχημα λόγω κακών υπολογισμών.

Σε τρία ξεχωριστά επεισόδια, το ρωσικό μαχητικό πλησίασε τα τρία αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας P-8A ενώ πετούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο, στη Μεσόγειο.

«Μολονότι κανείς δεν τραυματίστηκε, τέτοιες αλληλεπιδράσεις μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένους υπολογισμούς και λάθη με επικίνδυνα επακόλουθα» δήλωσε ο πλοίαρχος Μάικ Κάφκα, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας αναφορικά με το περιστατικό ότι σε μία περίπτωση το ρωσικό αεροσκάφος πλησίασε σε απόσταση μερικών ποδών τα αμερικανικά.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…