Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Τα μυστικά του νέου προγράμματος, τα ποσά και το πλαφόν

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Τα μυστικά του νέου προγράμματος, τα ποσά και το πλαφόν

syskeves jpg

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών 2022 που με απόσυρση της παλιάς συσκευής, οι πολίτες θα παίρνουν voucher το 30-40% της νέας.

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση των λεπτομερειών για το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών που θα προχωρήσει το ΥΠΕΝ. Το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ και θα επιδοτεί την αγορά νέων κλιματιστικών και ψυγείων.

Βασική προϋπόθεση είναι η απόσυρση των παλαιών συσκευών για την αγορά νέων. Αν και δεν έχει κλειδώσει ακόμα το ποσό που θα επιδοτείται για την αγορά νέας συσκευής, σύμφωνα με πληροφοφίες, αυτό αναμένεται να φτάνει και το 30-40%.

Οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών αλλά και όλα τα υπόλοιπα μυστικά θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από τον ίδιο υπουργό Κώστα Σκρέκα.

Μάλιστα, θα μπει και πλαφόν καθώς θα μπορούν οι πολίτες να αγοράζουν μέχρι δύο συσκευές ενώ δεν αποκλείεται να τεθούν κοινωνικά αλλά και εισοδηματικά κριτήρια, για την κατάρτιση λίστας προτεραιότητας από όσους δηλώσουν ενδιαφέρον να υπαχθούν στο πρόγραμμα.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…