Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΕΟΚ: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλκη Καμπανού

ΕΟΚ: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλκη Καμπανού

19xronos

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε πως σε όλα τα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ως φόρος τιμής στον 19χρονο Άλκη Καμπανό, που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε όλους τους αγώνες Εθνικών και Τοπικών πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 4/2 μέχρι και την Τετάρτη 9/2, σαν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου μόλις στα 19 του χρόνια Αλκη Καμπανού.

Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής είναι από μόνη της ένα τραγικό γεγονός. Οταν αυτή προέρχεται από δολοφονική ενέργεια σε βάρος ενός νέου ανθρώπου, με τα κίνητρα του δράστη να είναι οπαδικά, τότε τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την οδύνη που προκαλείται.

Ο αθλητισμός πρεσβεύει τελείως διαφορετικά ήθη. Τα ευχολόγια δεν βοηθούν, όπως δυστυχώς έχει αποδειχθεί σε βάθος χρόνων, στην εξάλειψη του παραλογισμού της βίας στο όνομα του αθλητισμού. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκέπασε τον Αλκη, ας είναι πάντα ζωντανή η μνήμη του και ας αποδειχθεί κάποτε εφικτό το τέλος αυτού του παραλογισμού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Κωνσταντινίδου και Μάλτση στη Ρόδο (pics)

Η Ρόδος αγκάλιασε για τα καλά το μπάσκετ γυναικών… Με αφορμή τους δύο αγώνες της Εθνικής Γ…