Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Διάγγελμα Πούτιν: Η σύγχρονη Ουκρανία αποτελείται από αποσπασμένα ρωσικά εδάφη

Διάγγελμα Πούτιν: Η σύγχρονη Ουκρανία αποτελείται από αποσπασμένα ρωσικά εδάφη

Πούτιν

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν απευθύνει διάγγελμα στον ρωσικό λαό με το οποίο αναγνωρίζει την ανεξαρτησία Ντονέτσκ και Λουχάνσκ από την Ουκρανία. «Η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε από τους μπολσεβίκους με απόσπαση ρωσικών εδαφών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η Ουκρανία είναι για τη Ρωσία, όχι απλώς γειτονική χώρα, αλλά μέρος της ιστορίας της. Το σύγχρονο ουκρανικό κράτος δημιουργήθηκε από την κομμουνιστική Ρωσία με την απόσπαση μέρους των ιστορικών εδαφών της, κανείς δεν ρώτησε τίποτα τους ανθρώπους της. Οι Μπολσεβίκοι ήθελαν να παραμείνουν στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης του Μπρεστ-Λιτόφσκ και της ικανοποίησης κάθε επιθυμίας των εθνικιστών. Ο Λένιν ήταν αρχιτέκτονας της Ουκρανίας. Η Ρωσία είναι έτοιμη να δείξει στην Ουκρανία τι σημαίνει πραγματική απο-κομμουνιστικοποίηση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πούτιν στο διάγγελμά του με το οποίο αναγνω΄ρίζει την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ από την Ουκρανία, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά».

«Οι μπολσεβίκοι κυριολεκτικά «συμπίεσαν» το Ντονμπάς στην Ουκρανία. Παρά την αδικία και την απάτη, ο ρωσικός λαός αναγνώρισε τα κράτη μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και βοήθησε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. Η Ρωσία εξόφλησε πλήρως τα χρέη της Ουκρανίας, αλλά το Κίεβο αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες για την επιστροφή της περιουσίας της. Το Κίεβο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον διάλογο με τη Ρωσία για παζάρια με τη Δύση, από την αρχή άρχισε να χτίζει την κρατική της υπόσταση πάνω σε αντιφάσεις».

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν καταλήγοντας στη μακροσκελή ιστορική αναδρομή που προσπάθησε να κάνει κατέληξε στο συμπέρασμα πως «ΗΠΑ και ΝΑΤΟ μετέτρεψαν την Ουκρανία σε θέατρο πιθανής στρατιωτικής δράσης εναντίον της Ρωσίας». 

Οι όροι του Πούτιν για συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις. Αλλά στις διαπραγματεύσεις αυτές πρέπει να τεθούν όλα τα ζητήματα. Όχι επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Και η επέκταση του οπλισμού του ΝΑΤΟ να επιστρέψει εκεί που ήταν το 1997 όπως συμφώνησαν ΝΑΤΟ και Ρωσία.

Προσπαθούν να μας εκβιάσουν. Μας λένε για κυρώσεις. Πάντα βρίσκουν αφορμή για κυρώσεις ανεξάρτητα από την κατάσταση στην Ουκρανία γιατί φοβούνται το δυνάμωμα της χώρας μας. Δεν θα παραδώσουμε την ανεξαρτησία μας. Πιστεύω ότι θα μας επιβάλλουν κυρώσεις όπως και να έχει».

Σύμφωνα με πληροφορίες δυτικών ΜΜΕ, ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε λίγη ώρα πριν το διάγγελμά του, τόσο τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν όσο και τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς ότι θα προχωρήσει στην αναγνώριση του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την επικείμενη ενέργεια του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Απεργία Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου: Παραλύει η χώρα

Απεργία Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου… Παραλύει η χώρα, πώς θα λειτουργήσουν ΜΜΜ, σχολεία, …