Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Δέδας: «Ήρθαμε να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό»

Δέδας: «Ήρθαμε να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό»

Κύπελλο, ΑΕΚ

Η ΑΕΚ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού για να φτάσει ως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και όπως είπε ο Στέφανος Δέδας είναι έτοιμοι να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλό τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θέλουμε να εκφράσουμε τον ενθουσιασμό και την περηφάνια μας που για μια ακόμη φορά είμαστε παρόντες ως ΑΕΚ σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Η ομάδα μας κατέκτησε δύο φορές στο Ηράκλειο το Κύπελλο κι αυτό αποτελεί κίνητρο και οδηγό να κάνουμε το καλύτερο στο φετινό Final 4. Είναι σημαντικό να κάνουμε ως ελληνικό μπάσκετ αυτό που κάνουν οι προηγμένες χώρες. Είμαστε αγωνιστικά στην ελίτ, πρέπει να είμαστε και οργανωτικά και πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου.

Στον αυριανό ημιτελικό ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, έχει περισσότερη ποιότητα από μας αλλά το Κύπελλο είναι θεσμός των εκπλήξεων και θα προσπαθήσουμε με καλή στρατηγική κι αυταπάρνηση να σταθούμε στο παιχνίδι και να μεταφέρουμε την πίεση στον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολο, αλλά ήρθαμε με σκοπό να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό και αύριο κατά τις 22:00 θα δούμε τι άλλο έχουμε καταφέρει».

«Για μας δεν αποτελούν είδηση πλέον οι απουσίες. Θα δούμε αύριο το πρωί σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Ο αντίπαλος γνωρίζει τι γίνεται στο δικό μας στρατόπεδο κι εμείς γνωρίζουμε τι γίνεται στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ούτε εγώ ξέρω ακόμη ποιοι θα είναι διαθέσιμοι. Αύριο το πρωί θα καταστρώσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για το πλάνο μας».

«Το Κύπελλο για μας ήταν μια όαση σε μια δύσκολη χρονιά, προκειμένου να δώσουμε προοπτική. Η νίκη επί του Περιστερίου στον προημιτελικό μάς έδωσε έναν στόχο, αλλά αυτό τελειώνει τώρα. Είναι ένα ή δύο ματς. Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και θα είναι έκπληξη αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Το πρωτάθλημα σού δίνει περισσότερες ευκαιρίες, έχεις περισσότερο χρόνο και ειδικά εμείς ως ΑΕΚ περιμένουμε να δούμε έστω για 1-2 μήνες αυτό που προσπαθούσαμε να φτιάξουμε το καλοκαίρι. Έχουμε ένα σημαντικό ματς μπροστά μας κι αυτό είναι όλο».

«Αν χάναμε εύκολα στα Λιόσια στο πρωτάθλημα θα ήταν λίγο υπέρ μας για το αυριανό παιχνίδι. Όμως κρατώ ότι με ένα ρόστερ επτά παικτών παίξαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Αυτή είναι η διαφορά των ομάδων. Ο Σλούκας έδειξε την ποιότητά του και κέρδισε το ματς. Αύριο μπορεί να εμφανιστεί κάποιος άλλος. Μπορεί το ματς πρωταθλήματος να αποτελέσει οδηγό, αλλά έχουμε στο μυαλό μας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί ένας παίκτης του Ολυμπιακού να γίνει ηγέτης κι αυτό είναι το νόημα της μεγάλης ομάδας. Θα πρέπει αν είμαστε μέσα στο ματς, αυτή τη φορά να έχουμε καλύτερη πρόβλεψη. Να είμαστε λίγο πιο καλοί στις προσαρμογές».

«Για μας το Κύπελλο είναι ευκαιρία να διασκεδάσουμε λίγο τις εντυπώσεις σε μια δύσκολη χρονιά. Όχι να σώσουμε τη σεζόν, γιατί υπάρχουν ακόμη 3-4 μήνες. Θέλουμε να φτιάξουμε το ρόστερ όπως θέλουμε και να τρέξουμε ένα σερί. Η χρονιά είναι μεγάλη, το Final 4 είναι ένας μεγάλος σταθμός, αλλά δεν μένουμε εδώ. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα έχουμε έναν προγραμματισμό για να φανεί στο τέλος των playoffs».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…