Κεντρική Basket League Αυτός είναι ο Νικ Χουγκάζ. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο αστέρι των «πράσινων» [pics + vid]

Αυτός είναι ο Νικ Χουγκάζ. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο αστέρι των «πράσινων» [pics + vid]

pao

Όσο τα χρόνια περνάνε το μπάσκετ εξελίσσεται… Νέα ταλέντα από τις νέες γενιές είναι αυτά τα οποία απογειώνουν το άθλημα και το αναβαθμίζουν προς το καλύτερο. Ένα από αυτά τα νέα ταλέντα είναι και ο Νίκος Χουγκάζ.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε πως η περίοδος του Χουγκάζ στον Ιωνικό Νικαίας, έληξε και ότι ο νεαρός φόργουορντ ενσωματώνεται πλέον στον Παναθηναϊκό. Όμως ας πάρουμε  λίγο τα πράγματα από την αρχή.

Το μπάσκετ είναι στο DNA του

Ο Νίκος Χουγκάζ γεννήθηκε στις 4/10/2000 στο Ηράκλειο της Κρήτης διότι τότε έπαιζε στον ΟΦΗ ο πατέρας του Κρις Χουγκάζ και η οικογένεια του εκείνο το διάστημα βρισκόταν εκεί.

Ο πατέρας του Νίκου Χουγκάζ, Κρις, είναι πρώην επαγγελματίας παίκτης μπάσκετ και νυν προπονητής στην Union Tarbes-Lourdes στη Γαλλία. Από την άλλη, η μητέρα του είναι η Σόνια Δάφκου, πρώην καλαθοσφαιρίστρια, που έχει φορέσει τις φανέλες των Απόλλωνα Καλαμαριάς, Άνω Λιοσίων,  Εσπερίδων και Παναθηναϊκου έχοντας κατακτήσει και τρεις φορές το Πρωτάθλημα Ελλάδας.

Την ημέρα που γεννήθηκε ο Χουγκάζ ήρθε στον κόσμο και ο δίδυμος αδερφός του Ρόμπερτ, ο οποίος ασχολείται εντατικά και αυτός με την καλαθοσφαίριση.

Τα αδέρφια Χουγκαζ δεν θα μπορούσαν να μην ακολουθήσουν τα χνάρια της οικογένειας αφού όπως λένε το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει.

Ο πατέρας τους είχε μεγάλη σταδιοδρομία στο ελληνικό μπάσκετ και κυρίως μεγάλη θητεία στον Πανιώνιο.

ADELFIA%20ME%20PATERA%20CHOUGAZ

Το πρώτο δίδυμο μητέρας- γιου στην ιστορία του Παναθηναϊκού:

Η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό έχει μεγάλο παρελθόν… Συγκεκριμένα η μητέρα του, Σόνια Δάφκου που εκτός των άλλων αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς αλλά και στις Εσπερίδες έχει περάσει και απο το «τριφύλλι».  Η ίδια μαζί με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος στην Α1 Γυναικών τη σεζόν 2004-05.

8e768564280048f7c893a41f3a453677

Τα πρώτα του βήματα

Ο Χουγκάζ έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ με τις ομάδες νέων του Περιστερίου. Ο  Νίκος Καραγιάννης, τότε προπονητής στο Περιστέρι, Και παλιός συμπαίκτης και φίλος του Κρις Χουγκάζ στον Πανιώνιο, βοήθησε αρκετά τα παιδιά. Όταν ο τεχνικός αποχώρησε από την ομάδα οι ιθύνοντες του Περιστερίου θεώρησαν πως είναι ένας παίκτης χωρίς προοπτικές.

Ο νεαρός τότε, Νικ, με τη στήριξη των γονιών του δεν απογοητεύτηκε και συνέχισε να παλεύει.  Ο Νίκος βρέθηκε μαζί με τον πατέρα του στον Πανιώνιο ο οποίος ανέλαβε χρέη προπονητή. Αλλά ούτε και εκεί τα πράγματα ήταν εύκολα, καθώς υπήρξαν πολλές διαφωνίες με την ΚΑΕ.

CHOYGAZ XOYGKAZ%20PANIONIOS

Έπειτα από όλα αυτά οι γονείς του τον έστειλαν σε σχολείο στις ΗΠΑ (όπως και τον αδερφό του που βρίσκεται στο Northwestern). Όταν επέστρεψε από την Αμερικήο Ιωνικός εμπιστεύτηκε τον 21χρονο καλαθοσφαιριστή και αυτό τον έφερε στα ύψη.

Ο Νίκος Χουγκάζ  πλέον αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ. Να υπενθυμίσουμε πως έχει υπάρξει και μέλος της Εθνικής Ανδρών. Το όνομα του Έλληνα καλαθοσφαιριστή πρωταγωνιστεί από το καλοκαίρι.

Ο ταλαντούχος φόργουορντ στις 20 Ιουλίου 2021, ανακοινώθηκε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια από τον Παναθηναϊκό.  Το καλοκαίρι του 2021, παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην προηγούμενη ομάδα του τον Ιωνικό Νίκαιας . Αλλά όπως ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός στις  7 Φεβρουαρίου 2022, ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής πλέον θα αγωνίζεται με το νούμερο 33 για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Basket League: Καλύτερος νέος παίκτης ο Χουγκάζ

Δείτε τη φωτογραφία από την πρώτη του προπόνηση με τους πράσινους

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos BC (@paobcgr)

Δείτε κάποιες φάσεις με τον Έλληνα παίκτη:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…