Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Απολύονται άμεσα 1.080 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, εκτός οικισμών 300 οικογένειες

Απολύονται άμεσα 1.080 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, εκτός οικισμών 300 οικογένειες

Εκτός παρκέ

«Καθαρή» και από κοστολογικά και μισθολογικά βάρη θα αποδοθεί στους επενδυτές η ΛΑΡΚΟ, καθώς οι 1.080 εργαζόμενοί της θα βρεθούν στον… αέρα αφού θα απολυθούν και θα παραδώσουν τους οικισμούς τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν στους εκπροσώπους των εργαζομένων οι συναρμόδιοι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκαςκαι Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και οι 1.080 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα απολυθούν, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των δύο χωριστών διαγωνισμών πώλησης της πολύπαθης επιχείρησης.

Ο πρώτος διαγωνισμός που διενεργεί ο Ειδικός Διαχειριστής αφορά στη μεταβίβαση των μεταλλείων Ευβοίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Καστοριάς, αποθέματα μεταλλευμάτων, υποπροϊόντων και ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και αγροτεμαχίων. Ο δεύτερος διαγωνισμός του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων αφορά στη μακροχρόνια μίσθωση του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και των μεταλλείων στη Λάρυμνα και το Λούτσι. Πρόκειται για εγκαταστάσεις και μεταλλευτικά δικαιώματα που ανήκουν στο Δημόσιο.

Πρέπει στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δια της οποίας ζητείται η διακοπή λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, και παράλληλα ο νόμος για την ειδική διαχείριση της βιομηχανίας παραγωγής σιδηρονικελίου προβλέπει την παράδοση της στο νέο επενδυτή σε κατάσταση λειτουργίας.

Στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης οι τρεις υπουργοί τόνισαν στους εργαζόμενους ότι εντός του επόμενου δεκαημέρου θα αναρτηθεί στο VDR το σχέδιο σύμβασης παραχώρηση ώστε να διαξαχθούν οι δύο διαγωνισμοί στα μέσα ή κατά το τέλος του Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την σύσκεψη της Τρίτης και οι τρεις υπουργοί υπήρξαν κατηγορηματικοί στις τοποθετήσεις τους λέγοντας πως οι απολύσεις των εργαζομένων θα προχωρήσουν και οι αποζημιώσεις τους θα υπολογιστούν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Ωστόσο, ο Ειδικός Διαχειριστής προτίθεται να επαναπροσλάβει εργαζόμενου, χωρίς να προσδιορίζεται ο ακριβής αριθμός τους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Πηγή: Dnewsgr 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…