Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αγραβάνης: «Με τον κόσμο θα πετύχουμε το στόχο μας»

Αγραβάνης: «Με τον κόσμο θα πετύχουμε το στόχο μας»

Αγραβάνης

Η Εθνική Ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της για τους δύο αγώνες με την Τουρκία (25/2 στα Άνω Λιόσια και 28/2 στην Κωνσταντινούπολη), με τους παίκτες που συμμετέχουν στις προπονήσεις από σήμερα το πρωί να είναι 14 με την προσθήκη και του Μιχάλη Λούντζη. Ο Δημήτρης Αγραβάνης είναι ένας από τους παίκτες που έχουν βιώσει την διαδικασία των «παράθυρων» από τότε που αυτά δημιουργήθηκαν και γνωρίζει καλά όλες τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν.

«Νομίζω ότι πλέον έχουμε μάθει να ζούμε με αυτές, τις έχουμε συζητήσει πολύ και αν μένει εκεί η σκέψη μας, απλά χάνουμε χρόνο. Εμείς είμαστε και πάλι εδώ για έναν συγκεκριμένο στόχο και γνωρίζουμε ότι μας περιμένουν δύο πολύ δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια με την Τουρκία. Το σύστημα είναι τέτοιο που κάνει κάθε παιχνίδι κρίσιμο. Ο αντίπαλος είναι ισχυρός, αλλά και εμείς θα είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε τη δουλειά μας. Υπάρχει μια βάση παικτών που γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας, γνωρίζουμε τη διαδικασία αυτών των παιχνιδιών και τη φιλοσοφία του κόουτς και όλο αυτό κάνει πιο εύκολη την ετοιμασία στο μικρό χρονικό διάστημα που έχουμε στη διάθεσή μας».

  • Αυτή τη φορά οι ιδιαιτερότητες αυξάνονται με την προοπτική και της συμμετοχής των συμπαικτών σας από τις ομάδες της Ευρωλίγκας.

Αγραβάνης: «Αυτό είναι γεγονός, αλλά μιλάμε για κάτι ευχάριστο. Κάθε δυνατή ενίσχυση της προσπάθειας είναι ευπρόσδεκτη. Δεν το συζητάμε καν! Νομίζω ότι όλοι οι Ελληνες παίκτες έχουμε αποδείξει σε κάθε περίπτωση την επιθυμία μας να συμμετέχουμε στην Εθνική Ομάδα και όποτε μας δίνεται η ευκαιρία και το επιτρέπουν αυτές οι περίεργες συνθήκες το κάνουμε».

  • Υπάρχει και μια άλλη πρωτιά στον εντός έδρας αγώνα με την Τουρκία, το ότι ο αγώνας θα γίνει στην Αττική που δεν έχει ξανασυμβεί από το 2017 που επέστρεψε η διαδικασία των προκριματικών.

Αγραβάνης: «Ναι, είναι κι αυτό, αν και εμείς δεν έχουμε καταλάβει ποτέ διαφορά στις πόλεις που αγωνιστήκαμε. Όπου πήγαμε νιώσαμε την αγάπη του κόσμο για την Εθνική Ομάδα και τη στήριξή του στο γήπεδο, τη συμπαράσταση στην προσπάθειά μας. Είμαι βέβαιος ότι και οι φίλαθλοι της Αθήνας που έχουν πολλά χρόνια να δουν την Εθνική Ανδρών σε επίσημο αγώνα θα είναι δίπλα μας, σε ένα γήπεδο με διαρρύθμιση που μπορεί να το κάνει ζεστή έδρα και ελπίζω ότι με τη δουλειά που κάνουμε εμείς αυτές τις μέρες και με τη δική τους ώθηση, θα μπορέσουμε την Παρασκευή να κάνουμε την καλή αρχή σε αυτά τα δύο παιχνίδια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Εθνική Παίδων: Κλήση για Διεθνές Τουρνουά

Εθνική Παίδων: Η κλήση για το τουρνουά στην Ισπανία. Η Εθνική Παίδων θα πάρει μέρος στο το…