Κεντρική Basket League Απόλλωνας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου 76-80: Θρίαμβος στην Πάτρα με Σον Μίλερ

Απόλλωνας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου 76-80: Θρίαμβος στην Πάτρα με Σον Μίλερ

rodos patras 820x490 1 jpg
Όσον αφορά στα της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι έκαναν καταπληκτική εκκίνηση στο παιχνίδι, κάτι που προήλθε από την τρομερή τους ευστοχία στα μακρινά σουτ.
Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα χρειάστηκε τρεισήμισι αγωνιστικά λεπτά για να πετύχουν 14 πόντους, έχοντας 4/4 τρίποντα και τον Δίπλαρο για πρωταγωνιστή με 8. Την ίδια ώρα, ο Κολοσσός βρήκε μόλις 5 πόντους κι όλοι ήταν από τον Ποτ.
Στη συνέχεια οι Ροδίτες ανέβασαν κι αυτοί την παραγωγικότητά τους και βρήκα στόχο από την περιφέρεια με τον Τιλί. Δύο τρίποντα του Γάλλου σέντερ άρχισαν την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων που έφθασαν το σερί τους στο 10-0 και προσπέρασαν με το 14-15 στο 8’. Ωστόσο η πρώτη περίοδος έκλεισε με τον Απόλλωνα να προηγείται με 18-17, παρά το απογοητευτικό 13% (1/8) στα δίποντα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα της Ρόδου είχε βελτιωμένο επιθετικά πρόσωπο. Ο Μπιλλής από το τρίποντο και ο Μίλερ μέσα στο ζωγραφιστό έκαναν πολύ καλή δουλειά για τους Ροδίτες που περνούσαν μπροστά σκορ, αλλά έβλεπαν το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια από τις καλύτερες επιλογές που βρήκε ο Απόλλων στα σουτ δύο πόντων.

Έτσι οι δύο ομάδες έφθασαν στο 28-29 στο 13’ και ο ρυθμός κατέβηκε στη συνέχεια του πρώτου μέρους. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 6-0 και στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου προσπέρασαν με 34-29. Μάλιστα κατάφεραν να διατηρήσουν αυτό το προβάδισμα μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 40-36.

Κυριάρχησε στο β’ μέρος ο Κολοσσός

Απόλυτα κυρίαρχος στην αναμέτρηση ο Κολοσσός με την έναρξη του δευτέρου μέρους και παρά το γεγονός ότι ο Τσαλμπούρης με διαδοχικά καλάθια έφερε τον Απόλλωνα στο +7 (45-38) στο 21’.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τρία συνεχόμενα τρίποντα με τους Ουίλιαμς-Ποτ-Μομίροφ και πέρασαν μπροστά με 47-49 στο 26’. Κράτησαν πολύ χαμηλά την επίθεση του Απόλλωνα, που σημείωσε μόλις 10 πόντους στην τρίτη περίοδο και οι «θαλασσί» το εξαργύρωσαν με σερί 6-0 στο τέλος του δεκαλέπτου, κάτι που τους έφερε στο 50-56.

Τέλος, στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι το… αφεντικό, όταν έφθασαν να πάρουν διαφορά οκτώ πόντων με το 52-60.

Εκεί γύρισε ο διακόπτης για τον Απόλλωνα, που ξαναμπήκε στο παιχνίδι, βρίσκοντας και πάλι μακρινά σουτ.

Ο Φλόιντ ανέλαβε δράση για τον Κολοσσό, πέτυχε 9 συνεχόμενους πόντους και διατήρησε τους Ροδίτες μπροστά στο σκορ (72-74, 38’), όταν οι Πατρινοί έκαναν την αντεπίθεσή τους με τους Μήτρου Λονγκ και Τσαλμπούρη. Ένα μικρό 4-0 έβαλε τον Απόλλωνα σε θέση οδηγού (76-74), μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ποτ κράτησε ζωντανούς τους «θαλασσί» με επιθετικό ριμπάουντ και ο Μίλερ ισοφάρισε σε 76-76 στα 34’’.

Το λάθος του Δίπλαρου που ακολουθήσε έδωσε πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους και το εκμεταλλεύτηκαν και πάλι με τον Μίλερ, που έκανε το 76-78 στα 10’’ πριν το τέλος, ενώ ένα νέο λάθος του Δίπλαρου «κλείδωσε» τη νίκη για τους Ροδίτες.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 40-36, 50-56, 76-80.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…