Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ «Υγειονομική βόμβα» ο Ευαγγελισμός

«Υγειονομική βόμβα» ο Ευαγγελισμός

Ευαγγελισμός

«Υγειονομική βόμβα» αποτελεί το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς πάνω από 90 είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, όπως αναφέρεται στα dnews.gr.

«Η κατάσταση στον Ευαγγελισμό είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε πάνω από 90 συναδέλφους θετικούς στον κορονοϊό και βρίσκονται εκτός εργασίας. Μάλιστα, το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτηση, αναμένεται να είναι πάνω από 100 τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, πάνω από 90 είναι οι συνάδελφοι οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και τέσσερις μήνες περίπου», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιώργος Φερεντίνος και σημείωσε:

«Τμήματα του νοσοκομείου δουλεύουν οριακά, χωρίς να μπορεί να λείψει το προσωπικό με άδεια ασθενείας. Υπάρχει και καταγγελία ότι συνάδελφοι δέχονται πιέσεις να μην κάνουν τεστ για τον κορονοϊό για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στα τμήματα, σε περίπτωση που το προσωπικό βγει θετικό, καθώς το προσωπικό είναι οριακό.

Η κατάσταση είναι «εκρηκτική» και στις ΜΕΘ με την αναλογία των νοσηλευτών προς τους βαρέως πάσχοντες να εκτοξεύεται σε αναλογία 1:4 ενώ η αναλογία πρέπει να είναι 1:1» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόβλημα υπάρχει και με τους συνοδούς των ασθενών, καθώς και εκεί υπάρχει διασπορά του κορονοϊού αναφέρει ο κ. Φερεντίνος, για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Υπάρχει ευρύτερο ζήτημα, δεν είναι μόνο το προσωπικό. Έχουν διαπιστωθεί διασπορές ενδονοσοκομειακά και από τους συνοδούς, κάτι που χτυπά «καμπανάκι» για το πώς γίνονται οι έλεγχοι του επισκεπτηρίου και κατά πόσον υπάρχει δωρεάν testing στους συνοδούς.

Αυτή την στιγμή σε τμήματα υπάρχουν μόνο δύο νοσηλευτές για εβδομήντα ασθενείς. Χρειάζεται ασθενείς, να περιμένουν και δύο ώρες για ένα ποτήρι νερό, το επισκεπτήριο καλύπτει λειτουργικές ανεπάρκειες του νοσοκομείου» κατέληξε ο κ. Φερεντίνος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Ελένη Ανδρικοπούλου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…