Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Τζώρτζης Μονογυιός – Τροχαίο με Ferrari: Η τροχαία εξετάζει τι συνέβη δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα, τα αναπάντητα ερωτήματα

Τζώρτζης Μονογυιός – Τροχαίο με Ferrari: Η τροχαία εξετάζει τι συνέβη δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα, τα αναπάντητα ερωτήματα

τροχαίο

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί της Τροχαίας εξετάζουν τι συνέβη 4-5 δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα, αν υπήρξε κάποιο εμπόδιο , ή κάποια βλάβη σχετιζόμενη που οδήγησε στο δυστύχημα της Ferrari του Τζώρτζης Μονογυιός, όπως αναφέρεται στα dnews.gr.

Το ενδιαφέρον των υπευθύνων της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει κινήσει το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του Τζώρτζη Μονογιουου.

Μάλιστα το γεγονός ότι το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες διαλύθηκε ολοσχερώς αποτελεί για τους Ιταλούς μηχανικούς πολύ σοβαρή παράμετρο με ανυπολόγιστο κόστος που κινδυνεύει να βάλει την εταιρία σε περιπέτειες διεθνώς.

Εκπρόσωποι της ελληνικής αυτοκινητοαγοράς αναφέρουν ότι σε κανένα σημείο που πωλείται αυτό το αυτοκίνητο οι αγοραστές δεν το οδηγούν χωρίς να έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση.

Έχοντας ως δεδομένο ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αναπτύσσει ταχύτητα 100 χιλιομέτρων σε 2,8 δευτερόλεπτα από τη στάση του και 200 χιλιομέτρων σε 7,6 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί της Τροχαίας εξετάζουν τι συνέβη 4-5 δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα, αν υπήρξε κάποιο εμπόδιο που αιφνιδίασε τον οδηγό και προς τα πού κινήθηκε αμέσως μετά, ή μήπως αν υπήρξε κάποια βλάβη σχετιζόμενη με το όχημα ή την κατάσταση υγείας του οδηγού.

Η μοιραία Ferrari
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 45χρονος είχε μόλις παραλάβει το πολυτελές σπορ αυτοκίνητο από την αντιπροσωπεία και έκανε την πρώτη του βόλτα με αυτήν, μαζί με τη σύζυγό του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο μοντέλο, με τον ιδιοκτήτη της αντιπροσωπείας να υποστηρίζει ότι από μηχανικής άποψης ήταν σε άριστη κατάσταση.

Το αυτοκίνητο ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί λίγα 24ωρα αργότερα, ωστόσο έφθασε στα χέρια του ιδιοκτήτη της αντιπροσωπείας νωρίτερα και εκείνος ενημέρωσε σχετικά τον Τζώρτζη Μονογυιό.

Ο άτυχος 45χρονος έσπευσε να παραλάβει τη Ferrari 488 Pista από την αντιπροσωπεία και έκανε μια διαδρομή μόλις 3 χιλιομέτρων, πριν σημειωθεί το τραγικό τροχαίο και το όχημα μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Αιχμές Κούγια
Στο μεταξύ, νέα διάσταση στο τραγικό τροχαίο δίνει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπούσε στις υποθέσεις του τον εκλιπόντα.

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας τονίζει ότι «το δικηγορικό μας γραφείο θα διερευνήσει μαζί με την Ελληνική Αστυνομία τις ακριβείς συνθήκες, υπό τις οποίες ένας εξαιρετικός οδηγός, με ένα ασφαλέστατο και πανάκριβο αυτοκίνητο, έχασε τη ζωή του».

Δεν έπρεπε να πάρει φωτιά το αυτοκίνητο με τέτοια ευκολία που πήρε φωτιά».
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πολύπειρος ειδικός πραγματογνώμονας της Tροχαίας, Παναγιώτης Μαδιάς, «δεν έπρεπε να πάρει φωτιά το αυτοκίνητο με τέτοια ευκολία που πήρε φωτιά».

Όπως εξήγησε ο κ. Μαδιάς, η πρώτη, ίσως και μοναδική επαφή του αυτοκινήτου, ήταν με τον κορμό του δέντρου με τον οπίσθιο δεξιό τροχό, και έγινε και η αποκόλληση του τροχού στο σημείο αυτό.

«Επειδή αυτό το αυτοκίνητο έχει τον κινητήρα πίσω, και πάλι, και με τμήμα του κινητήρα, και με τμήμα του διαμερίσματος του κινητήρα που προσέκρουσε σε σταθερό, πακτωμένο άκαμπτο εμπόδιο, δεν έπρεπε, η πρώτη μου εκτίμηση, να πάρει το αυτοκίνητο φωτιά με τόση ευκολία» υπογράμμισε.

Τι λέει η Τροχαία
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Τροχαία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως στο τροχαίο δεν εμπλέκεται άλλο όχημα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Τροχαίας: «Η πρώτη εικόνα που έχουμε δείχνει ότι δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο στο χθεσινό δυστύχημα στη Βούλα, όπου έχασε τη ζωή του ο οδηγός και τραυματίστηκε η σύζυγός του.

Συγκεντρώνουμε βίντεο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της περιοχής, ενώ έχουμε αναθέσει σε ειδικό πραματογνώμονα να συντάξει πόρισμα».

Η σορός του Τζώρτζη Μονογυιού βρίσκεται στο Ασκληπιείο της Βούλας, ενώ η σύζυγός του, η οποία κατάφερε να βγει από τα φλεγόμενα συντρίμμια, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά, ευτυχώς, εκτός κινδύνου.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Ελένη Ανδρικοπούλου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…