Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Τζώρτζης Μονογυιός: Όλα τα σενάρια που εξετάζουν για το σοκαριστικό τροχαίο, έρευνα για τη φωτιά στη Ferrar

Τζώρτζης Μονογυιός: Όλα τα σενάρια που εξετάζουν για το σοκαριστικό τροχαίο, έρευνα για τη φωτιά στη Ferrar

Μονογυιός

Οι ειδικοί της Τροχαίας συλλέγουν όλα τα στοιχεία από τον τρόπο της τραγωδίας και αναζητούν όχι μόνο βιντεοληπτικό υλικό (από κάμερες κυκλοφορίας, κάμερες ασφαλείας ιδιωτικών χώρων στο σημείο, κτλ) αλλά και όσο το δυνατόν περισσότερους αυτόπτες μάρτυρες για να δοθούν απαντήσεις γύρω από τα αίτια της τραγωδίας στη Βούλα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από πηγές της ΕΛ.ΑΣ., στο τροχαίο με τη Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού, αδερφού της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Μονογυιού, δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο, αλλά ούτε και πεζός, που θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει την εκτροπή του οχήματος προς τη διαχωριστική νησίδα.

Επιπλέον, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το τμήμα Τροχαίας Ελληνικού, από την έρευνα προκύπτει ότι δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος προτού συμβεί η – μοιραία για τη ζωή του 45χρονου Τζώρτζη Μονογυιού – σύγκρουση στην πινακίδα της περιφέρειας και στη συνέχεια πάνω σε δέντρο.

Βάσει των πρώτων στοιχείων, η Ferrari Pista 488 των 700 ίππων που οδηγούσε ο Μονογυιός κινούνταν με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ. Στο οδόστρωμα ενδεχομένως φαίνονται κάποια ίχνη υπερστροφής, που εξετάζουν οι Αρχές, οι οποίες ερευνούν επίσης και τα αίτια της ταχείας ανάφλεξης του Supercar.

«Καρμπόν με εκείνο του Mad Clip»

«Το τροχαίο αυτό μου θυμίζει καρμπόν εκείνο του Mad Clip πριν από τρεις μήνες», τόνισε ο εμπειρογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς. Ειδικότερα όπως προκύπτει, από τα λεγόμενα του εμπειρογνώμονα:

  • O Mad Clip είχε χάσει τη ζωή του στον ίδιο δρόμο και μάλιστα πολύ κοντά στο νέο δυστύχημα.
  • Η φορά και η κατεύθυνση της εκτροπής είναι πανομοιότυπες. Απλώς αλλάζει η κατεύθυνση του οχήματος.
  • Και τα δύο αυτοκίνητα έπεσαν πάνω σε δέντρο.
  • Και τα δύο αυτοκίνητα κατά την πρόσκρουση πήραν φωτιά.
  • Και τα δύο αυτοκίνητα είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.
  • Και στα δύο τροχαία δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Τροχαία.

Σχετικά με τη φωτιά, ο κ. Μαδιάς τόνισε ότι «υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες ειδικά σε τέτοια αυτοκίνητα και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό που επεμβαίνουν πάνω σε όλα τα συστήματα που είναι επικίνδυνο να πάρει φωτιά τόσο το καύσιμο, όσο και τα πιο ζεστά σημεία του κινητήρα. Εδώ πήρε αμέσως φωτιά. Και θα διερευνηθεί εάν τα αίτια θανάτου του οδηγού είναι από την πρόσκρουση του οχήματος ή από τη φωτιά».

Γιατί στρεβλώνεται η καμπίνα των αυτοκινήτων

Αναφερόμενος στην ταχύτητα που μπορεί να είχε το αυτοκίνητο, ο πραγματογνώμονας υποστήριξε ότι «θυμάστε την υπόθεση με τον Mad Clip που μιλούσαν για ιλιγγιώδη ταχύτητα; 135 χλμ. ήταν η ταχύτητα εκτροπής και η ταχύτητα πρόσκρουσης 85 χλμ. Αυτές οι προσκρούσεις που δεν έχουν μεγάλες επιφάνειες, όπως σε κορμούς δέντρων και μεταλλικούς στύλους μεταβάλλεται, μειώνεται και στρεβλώνεται δραματικά ο ζωτικός χώρος της καμπίνας και έχουμε θανάσιμα αποτελέσματα ακόμη και σε ταχύτητες των 65-70 χλμ».

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr κομβική θεωρείται η κατάθεση της συζύγου του Τζώρτζη Μονογυιού, όταν θα της το επιτρέψει η υγεία της. Όπως λέγεται, βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας της, και το σίγουρο είναι ότι μόλις είναι σε θέση να μιλήσει στις Αρχές, τότε λογικά θα «φωτιστούν» οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

«Βόμβες» Κούγια για το τροχαίο

Νέα τροπή στις έρευνες για το τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα που έκοψε το νήμα της ζωής του Τζώρτζη Μονογυιού, δίνει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος, μιλώντας στο Mega τόνισε ΄΄ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του σκοπεύουν να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το φοβερό τροχαίο, με θύμα τον Τζώρτζη Μονογυιό.

Τα λόγια αυτά του κ. Κούγια έρχονται λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση το δικηγορικό του γραφείο. Όπως τόνισε ο κ. Κούγιας, η οικογένεια του θύματος θέλει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

«Θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποιο ζήτημα με άλλο όχημα ή με κάποιον πεζό ή ακόμα και το ενδεχόμενο της έκρηξης» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος. «Θα πρέπει να διερευνηθεί αν υπήρξε κάποιο επεισόδιο με άλλο οδηγό στη διάρκεια της διαδρομής, αλλά την πιθανότητα να είχε κάποια βλάβη το όχημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση Κούγια

Νωρίτερα, από το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια εκδόθηκε ανακοίνωση για την περαιτέρω διερεύνηση του τροχαίου δυστυχήματος, κάνοντας μάλιστα αναφορά σε αντιδικία που είχε ο επιχειρηματίας με την πρώην σύντροφό του και μητέρα του παιδιού του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο επιχειρηματίας επρόκειτο να καταθέσει υπόμνημα, έπειτα από μήνυση που του είχε κάνει η συγκεκριμένη γυναίκα.

Κατά τον κ. Κούγια, θα διερευνηθεί το τι έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας των τελευταίων χιλιομέτρων, όπου κινήθηκε το αυτοκίνητο πριν εκτραπεί και αφού προσέκρουσε σε δέντρο νησίδας, αλλά και αν προ της εκτροπής υπήρξε εμπλοκή άλλου αυτοκινήτου ή φυσικού προσώπου.

3717

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Κούγια έχει ως εξής:

«Το δικηγορικό μας γραφείο εκπροσωπούσε μέχρι και την ώρα του θανάτου του τον γνωστότατο επιχειρηματία της Μυκόνου και αδελφό της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Μονογυιού, τον αείμνηστο Γεώργιο Μονογυιό.

Ο Γεώργιος Μονογυιός είχε οξυτάτη αντιδικία μέχρι και την ώρα του θανάτου του – σήμερα επρόκειτο να καταθέσουμε υπόμνημα σε ποινική υπόθεση μετά από μήνυσή της – με την πρώην σύντροφό του, με την οποία είχε αποκτήσει εκτός γάμου παιδί, το τονίζουμε με την πρώην σύντροφό του, όχι με την τραυματισθείσα και νοσηλευομένη στο νοσοκομείο σύζυγό του, στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια, όπου διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες επικοινωνίας με το παιδί που είχε αποκτήσει με τη συγκεκριμένη κυρία.

Μετά το τραγικό χθεσινό ατύχημα, το δικηγορικό μας γραφείο θα διερευνήσει μαζί με την Ελληνική Αστυνομία τις ακριβείς συνθήκες, υπό τις οποίες ένας εξαιρετικός οδηγός, με ένα ασφαλέστατο και πανάκριβο αυτοκίνητο, έχασε τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, θα διερευνήσουμε το τι έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας των τελευταίων χιλιομέτρων, όπου κινήθηκε το αυτοκίνητο, πριν εκτραπεί και αφού προσέκρουσε σε δέντρο νησίδας, η οποία κακώς δεν είχε προστατευτικές μπάρες, ώστε να αποφευχθεί αυτού του είδους το ατύχημα και αν προ της εκτροπής υπήρξε εμπλοκή άλλου αυτοκινήτου ή φυσικού προσώπου.

Με πολλή αγωνία περιμένουμε, αφού βελτιωθεί η υγεία της νυν συζύγου του και μητέρας του ολίγων μηνών δεύτερου παιδιού του να μας διευκρινίσει και να μας αποκαλύψει το τι ακριβώς προηγήθηκε της τελευταίας σκηνής του τραγικού για τον αείμνηστο Γεώργιο Μονογυιό ατυχήματος.

Σημειωτέον, ότι ο εκλιπών είχε σημαντικότατη περιουσία και δύο πολύ επιτυχημένες επιχειρήσεις στη Μύκονο.

Παρακαλούμε τον οιονδήποτε αυτόπτη μάρτυρα ή οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε για την πορεία του αυτοκινήτου πριν προσκρούσει στο δέντρο και αναφλεγεί να επικοινωνήσει με το δικηγορικό μας γραφείο».

Οι τελευταίες στιγμές του Τζώρτζη Μονογυιού με τη Ferrari

Τις τελευταίες στιγμές του Τζώρτζη Μονογυιού καταγράφει κάμερα ασφαλείας καταστήματος επί της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου ο 45χρονος άφησε την τελευταία του πνοή μετά το τραγικό δυστύχημα. Βίντεο που δείχνει ότι ο Τζώρτζης Μονογυιός κινούνταν κανονικά στη  Λ. Καραμανλή, λίγο πριν το μοιραίο, έρχεται στο φως. Η ταχύτητα του οχήματος που φαίνεται στην κάτω δεξιά πλευρά, δεν είναι μεγάλη και δια γυμνού οφθαλμού, αντίστοιχη εκείνης των άλλων οχημάτων.

Το οπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα καταστήματος σε απόσταση 500 μέτρων περίπου  από το σημείο του συμβάντος. Αυτό σημαίνει ή ότι ο οδηγός συνάντησε αιφνιδίως μπροστά του κάποιο εμπόδιο που θέλησε να αποφύγει ή ότι δεν κατάφερε να ελέγξει την αλλαγή πορείας του οχήματος του, αφού σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στο  οδόστρωμα δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος.

Η Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού εμφανίζεται περίπου στο 8ο δευτερόλεπτο του βίντεο στα δεξιά του δρόμου. Όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, το αμάξι κινείται με ταχύτητα τέτοια που να ξεπεράσει τα υπόλοιπα αμάξια στο δρόμο, χωρίς όμως να μπορεί να χαρακτηριστεί ιλιγγιώδης και μάλιστα σε έναν σχεδόν άδειο δρόμο.

Στη Μύκονο η κηδεία

Ο Τζώρτζης Μονογυιός, όπως ενημέρωσε ο στενός φίλος του και αντιδήμαρχος της Μυκόνου, Μίλτος Ατζαμόγλου, θα κηδευτεί στη γενέτειρά του, το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων. Ο Μονογυιός δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στη Μύκονο, ενώ ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών και έμενε μόνιμα στην Αθήνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…