Κεντρική Ηρακλής Τον Ηρακλή ποιος θα τον σώσει;

Τον Ηρακλή ποιος θα τον σώσει;

Ηρακλή

Από το κακό στο χειρότερο μοιάζει να πηγαίνει η σεζόν για τον Ηρακλή, που είναι ένα από το πιο ιστορικά σωματεία της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, πιο πολύ από όλα προβληματίζει η εικόνα των «κυανόλευκων», παρά η βαθμολογική του θέση. Εξάλλου, εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο «Γηραιός» έχει μόνο 3 νίκες, ενώ από την άλλη έχει υποστεί 8 ήττες. Αποτελέσματα που τον κατατάσσουν στην τελευταία θέση και μάλιστα χωρίς συγκάτοικους.

Ποιο ακριβώς ήταν το σχέδιο φέτος για τον Ηρακλή;

Η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Θεσσαλονικείς. Η ομάδα είχε βγει Ευρώπη, όντας στο Fiba Europe Cup, είχε στον πάγκο της τον μέχρι πρότινος Ομοσπονδιακό προπονητή, Θανάση Σκουρτόπουλο και αξιόλογο υλικό. Καλά μέχρι εδώ; Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες….

Οι φήμες για τα οικονομικά της ομάδας φούντωναν ολοένα και περισσότερο. Ακόμα πιο πολλά ακούγονταν για τις σχέσεις διοίκησης – οπαδών. Δυστυχώς κάπου εκεί, όλη ξέχασαν τι σημαίνει ΗΡΑΚΛΗΣ! Ας τους θυμίσουμε λοιπόν: Για όσους είναι πάνω από 35 ετών, ΗΡΑΚΛΗΣ σήμαινε, γεμάτο Ιβανώφειο που δυσκολεύει ΚΑΘΕ αντίπαλο. Που έχει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση στην Α1, όντας μια ομάδα με λαό και ιστορικότητα.

ingram ira ISTORIA

Καθώς φαίνεται, μέσα στο μικρόκοσμό του, κανείς δεν τα σεβάστηκε αυτά… Η ομάδα έκανε μπαμ ότι χρειαζόταν ενίσχυση και φτάσαμε να διαβάζουμε ειδήσεις για το Σκουρτόπουλο και τα απλήρωτα μισθώματα. Έτσι αγαπούν τον Ηρακλή άραγε; Στη συνέχεια ανέλαβε ο Στέργιος Κουφός και πριν καλά καλά τον δούμε στον πάγκο εξαφανίστηκε.

Τώρα βλέπουμε τον «καμικάζι σε αυτοκτονία» Κώστα Μέξα, να προσπαθεί να σώσει ό, τι σώζεται. Να και ένας Ηρακληδεάς που αγαπάει τον «Γηραιό»  και που θέλει τα «κυανόλευκα» να ανεμίζουν με υπερηφάνεια.

Αρκεί η αγάπη για να σωθεί μια ομάδα στη σημερινή εποχή;

Πριν προσπαθήσει κάποιος να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα, αρκεί να γνωρίζει το περιβάλλον στο οποίο κινείται το μπάσκετ γενικά. Χωρίς να αναλωθεί και πολύ, μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι ο κορωονοϊός επέφερε τεράστια οικονομική ζημιά. Από την άλλη βέβαια, άλλαξε και το οικονομικό στάτους πολλών παικτών, που παλαιότερα θα θεωρούνταν πανάκριβοι. Επομένως, αν θέλει κάποιος πραγματικά, θα μπορέσει να χτίσει μια ομάδα σε σχετικά καλό επίπεδο, που θα τελειώσει από νωρίς την υπόθεση της παραμονής στη κατηγορία.

Μπορεί να μην υπάρχουν τα δεδομένα των περασμένων δεκαετιών. Ωστόσο, η επιστήμη και η μελέτη των παικτών ανά τον κόσμο, έχει εξελιχθεί πάρα πολύ σε σχέση με παλιά. Εφόσον μια ομάδα δε μπορεί να διαθέσει πολλά χρήματα γιατί να μην κοιτάξει περιπτώσεις που δε θα τη στραγγαλίσουν οικονομικά; Αυτό όμως για να γίνει, θέλει οργάνωση και επιτελείο. Όχι καμικάζι σε αυτοκτονία. Θέλει διοίκηση που να σέβεται θα «θέλω» των προπονητών.

Ο κόσμος απαιτεί! Σώστε τον Ηρακλή…. Για να μην καταγραφείτε στην πλούσια υπεραιωνόβια ιστορία του Ηρακλή, μαζί με εκείνους που τον πλήγωσαν.

ira ISTORIA

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ηρακλής

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…