Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Στη φυλακή ο «εμπρηστής της Ευκαρπίας», είπε ότι του… μιλούσε «ανώτερη σατανική δύναμη»

Στη φυλακή ο «εμπρηστής της Ευκαρπίας», είπε ότι του… μιλούσε «ανώτερη σατανική δύναμη»

Εκτός παρκέ

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών καταδικάστηκε 32χρονος που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενος για μία σειρά από εμπρησμούς που προκάλεσε το 2020 στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, πυρπολώντας συνολικά 15 σταθμευμένα αυτοκίνητα και δίκυκλες μηχανές, σε πυλωτές και δρόμους.

Σε μία περίπτωση χρειάστηκε η εκκένωση πολυκατοικίας με τους ενοίκους της να ανεβαίνουν στην ταράτσα για να προστατευθούν, καθώς λόγω των πυκνών καπνών που είχαν τυλίξει το εσωτερικό της οικοδομής δεν μπoρούσαν να κατέβουν στο δρόμο.

Δικαστές και ένορκοι τον έκριναν ένοχο – χωρίς ελαφρυντικά – για εμπρησμό με κίνδυνο για πρόσωπο και πράγματα, όπως επίσης για διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απορρίπτοντας προηγουμένως το αίτημά του να κριθεί με μειωμένο καταλογισμό. Μετά την ετυμηγορία του Δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος επέστρεψε στις φυλακές, αφού αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στην απολογία του επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία εντάθηκαν ύστερα από μία ερωτική απογοήτευση που βίωσε.

«Σταμάτησα την φαρμακευτική αγωγή επειδή ένιωθα μειονεκτικά, πιστεύοντας ότι θα τα κατάφερνα χωρίς φάρμακα» είπε και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια ασχολήθηκε με «σατανικές τελετές και μαγεία».

«Μία ανώτερη σατανική δύναμη μού μιλούσε ότι έπρεπε να κάνω κακό σε πράγματα για να ηρεμήσω» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε σχόλιο της προεδρεύουσας του Δικαστηρίου πως «εάν δεν σας συλλαμβάνανε θα καίγατε όλη την Ευκαρπία» ο 32χρονος απάντησε «πολύ πιθανόν».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το διάστημα από τον Απρίλιο του 2020 έως τις αρχές Γενάρη του 2021, διέπραξε συνολικά 12 εμπρησμούς, χρησιμοποιώντας σε όλες τις περιπτώσεις αναπτήρα με φλόγιστρο. Επέλεγε να δρα νυχτερινές ώρες παίρνοντας μέτρα προστασίας για να μην εντοπιστεί από τις διωκτικές Αρχές.

Για την ταυτοποίησή του η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης είχε συστήσει ειδική ομάδα αναζητήσεων, οι έρευνες των οποίων ευδοκίμησαν στα μέσα του περυσινού Γενάρη, οπότε και συνελήφθη.

Προανακριτικά είχε ομολογήσει ότι έκαψε και δύο σκυλιά, μεταξύ αυτών το ένα δικό του, αλλά ενώπιον της Ανακρίτριας ανακάλεσε και ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων δεν κατέστη κατηγορούμενος για τις συγκεκριμένες πράξεις.

Πηγή: dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Τηλεδιοίκηση: Η λειτουργία που θα μπορούσε να προλάβει την τραγωδία

Η Λειτουργία που θα γλιτωνε την τραγωδία στα Τέμπη. Το πώς λειτουργεί η τηλεδιοίκηση εξήγη…