Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Ρογκαβόπουλος: «Πιστεύουμε στην ομάδα μας»

Ρογκαβόπουλος: «Πιστεύουμε στην ομάδα μας»

Ρογκαβόπουλος

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο περιφερειακός του Προμηθέα, ο οποίος πριν συμπληρώσει τα 21 χρόνια του αποτελεί ένα από τους πιο ελπιδοφόρους Έλληνες μπασκετμπολίστες, δήλωσε στο www.esake.gr δικαιωμένος από την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Πάτρας και εκφράζει την πίστη του στις δυνατότητες του ρόστερ της φετινής αγωνιστικής χρονιάς.

Αναφέρεται, ακόμη, στο ντεμπούτο στην Εθνική ομάδα και επισημαίνει ότι η εμπειρία της συμμετοχής στο Προολυμπιακό θα του μείνει αξέχαστη. Ο νεαρός ύψους 2μ.02 περιφερειακός εξομολογείται ότι το όνειρο του είναι να παίξει στο NBA και αναφέρεται στους παίκτες και τις ομάδες που τον έχουν εντυπωσιάσει στην Stoiximan Basket League της φετινής σεζόν.

Η μέχρι τώρα πορεία του Προμηθέα είναι αντιπροσωπευτική των δυνατότητων του ρόστερ, ήταν η πρώτη ερώτηση μας προς τον Νίκο Ρογκαβόπουλο. «Για την Stoiximan Basket League έχουμε κάνει δύο κακές ήττες», απαντά ο διεθνής περιφερειακός της ομάδας της Πάτρας και εξηγεί: «Από τον Άρη εντός έδρας και από την ΑΕΚ εκτός. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και από τις δύο που ηττηθήκαμε. Στο Eurocup ηττηθήκαμε εντός έδρας από την Βενέτσια σε ένα ματς που ελέγχαμε και το χάσαμε από δικά μας λάθη. Θεωρώ ότι στο Eurocup θα μπορούσαμε να είχαμε μια, δύο νίκες παραπάνω».

– Που μπορεί να φτάσει ο Προμηθέας την φετινή σεζόν;

«Η αλήθεια είνα ότι δεν ξέρουμε τι μας… ξημερώνει λόγω των κρουσμάτων COVID-19. Όλες οι ομάδες δεν γνωρίζουν με ποιούς παίκτες θα αγωνιστούν, ποιοί είναι υγιείς κ.ο.κ. Είναι μια περίεργη σεζόν.Εάν είμαστε όλοι υγιείς και συνεργαστούμε σωστά θα είμαστε σε καλό επίπεδο. Εάν όχι, δεν θα έχουμε την επιθυμητή πορεία. Οι ισορροπίες είναι λεπτές».

– Εάν πάρουμε το καλό σενάριο, ποιοί είναι οι στόχοι για την φετινή αγωνιστική χρονιά;

«Ο Προμηθέας μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό. Μια πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup ή πρόκριση για να διεκδικήσει τίτλο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Είναι νωρίς ακόμη για να οριοθετήσουμε το… ταβάνι, να βάλουμε στόχους. Έχουμε καλούς παίκτες και προσπαθούμε να «χτίσουμε»… χημεία. Βασικός μας στόχος είναι να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα χωρίς να βάζουμε όρια. Χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά, να είμαστε ταπεινοί και να βρούμε καλή «χημεία».

Πιστεύω πολύ στην ομάδα και όλοι μας πιστεύουμε στην ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο».

– Το 2021 που «έφυγε» πριν από λίγες ημέρες, ήταν η χρονιά που έκανες ντεμπούτο με την Εθνική στο Προολυμπιακό τουρνουά αλλά και στα ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, που ακολούθησαν.

«Η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα είναι ύψιστη τιμή όχι για μένα μόνο αλλά για κάθε αθλητή. Η χαρά μου ήταν πολύ μεγάλη όταν κλήθηκα στην Εθνική και η εμπειρία της συμμετοχής στο Προολυμπιακό τουρνουά θα μου μείνει αξέχαστη.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους με κάλεσαν στην Εθνική, τον κόουτς Ρικ Πιτίνο που με επέλεξε για την προετοιμασία και στην συνέχεια για την δωδεκάδα η οποία αγωνίστηκε στο Προολυμπιακό. Ήταν μεγάλη τιμή και ευχαριστώ τον κύριο Πιτίνο».

– Προσωπικά ποιός είναι ο στόχος σου;

«Θέλω καθημερινά να βελτιώνομαι. Να βοηθάω την ομάδα μου να παίρνει νίκες. Να φτάσω στο καλύτερο δυνατό επίπεδο που μπορώ. Κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει. Θέλω να έχω την υγεία μου που είναι το πρωταρχικό και να προχωρώ με ταπεινότητα και σοβαρότητα».

– Ποιό είνα το όνειρο σου;

«Το όνειρο μου είναι να παίξω στο NBA. Από μικρό παιδί παρακολουθώ NBA και όταν έπαιζα στα ανοιχτά γήπεδα φορούσα φανέλες ομάδων του NBA. Από… πάντα μου άρεσε το NBA και να παίξω εκεί είναι το όνειρο μου».

– Ποιά είναι η άποψη σου για την Stoiximan Basket League της φετινή σεζόν;

«Οι ομάδες από την 3η θέση μέχρι την… ουρά της βαθμολογίας έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Οι δύο ομάδες Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεχωρίζουν και στόχος των υπόλοιπων ομάδων είναι να μπορέσουμε να γίνουμε όσο είναι δυνατόν καλύτερο για να πλησιάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο που ανήκουν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

Για τις υπόλοιπες ομάδες την θέση που θα τερματίσουν θα καθορίσουν οι λεπτομέρειες. Δηλαδή η υγεία των παικτών, μια καλή εκτός έδρας νίκη, η προστασία της έδρας κ.ο.κ.».

– Ποιά ομάδα σε έχει εντυπωσιάσει από την Stoiximan Basket League;

«Με έχει εντυπωσιάσει εδώ και αρκετά χρόνια το Λαύριο Megabolt, γιατί αναδεικνύει νέους παίκτες, προωθεί τους Έλληνες, κάτι που σπανίζει στην χώρα μας, και συνδυάζει αυτή την προσπάθεια με καλά αποτελέσματα. Όλος αυτός ο συνδυασμός είναι κάτι σπάνιο και δύσκολο να συμβεί.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά στην Ευρώπη και διεκδικεί μια θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας και στο Φάιναλ Φορ.Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, είναι, επίσης, μια εξαιρετική ομάδα που προσπαθεί να προωθήσει το ελληνικό στοιχείο.

Και βέβαια μου αρέσει η ομάδα μου ο Προμηθέας, ο οποίος θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή επιλογή που έκανα. Ο τρόπος που δουλεύει μου αρέσει πολύ, ενώ οι συνθήκες και οι εγκαταστάσεις της ομάδας είναι αρκετά προχωρημένες».

– Από παίκτες ποιοι σου έχουν κάνει εντύπωση;

«Μου αρέσουν πολύ οι Νεμάνια Νέντοβιτς, Κώστας Σλούκας, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης, Τάιλερ Ντόρσεϊ. Γενικά πολλοί παίκτες κάνουν την διαφορά. Ξεχωρίζουν από την άνεση με την οποία κινούνται στο γήπεδο. Ελπίζω κάποια στιγμή να πλησιάσω σε αυτό το επίπεδο».

– Τι πρέπει να βελτιώσεις για να τα καταφέρεις;

«Τα πάντα! Την επίθεση, την άμυνα, την νοοτροπία μου. Όσοι βρίσκονται στο τοπ επίπεδο είναι 100% επαγγελματίες, προσέχουν το σώμα τους, είναι συγκεντρωμένοι κ.ο.κ. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και χρόνος για να βελτιωθώ σε όλους τους τομείς ώστε να τους πλησιάσω».

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Παπαθεοδώρου: «Ήρθαμε να… θαυμάσουμε τον Παναθηναϊκό»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την ε…