Κεντρική Ελλάδα ΠΣΑΚ ΠΣΑΚ, ή αλλιώς «δώσε και μένα μπάρμπα»

ΠΣΑΚ, ή αλλιώς «δώσε και μένα μπάρμπα»

Ο ΠΣΑΚ αδιαφορεί

Ο ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών) είχε κάποιες στιγμές διεκδικητικό ρόλο. Ζητούσε, απαιτούσε, δεν επαιτούσε. Φαίνεται ότι αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει (ελπίζουμε όχι ανεπιστρεπτί) και τώρα ασχολείται μόνο με τα χρήματα, που έχει λαμβάνειν. Για την ταμπακέρα ουδείς λόγος. Για τη βάναυση επικείμενη φορολόγηση των παικτών – μελών του, καμία αναφορά.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Σήμερα έχει Διοικητικό Συμβούλιο ο ΕΣΑΚΕ. Υπάρχει παρέμβαση του ΠΣΑΚ. Περιμέναμε ότι η παρέμβαση θα αφορούσε τη διαβούλευση της ΕΟΚ και την πρόταση για φορολόγηση του 2% των απολαβών των παικτών – μελών του. Περιμέναμε ότι θα συζητούσε το θέμα με τους… «εργοδότες», προκειμένου να υπάρξει κοινή γραμμή.

Αντ’ αυτού μάθαμε ότι η παρέμβαση έχει να κάνει με 10.000 ευρώ, που είναι η «συνδρομή» στον ΠΣΑΚ για τα 3on3. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, δηλαδή. Η διοίκηση του Συνδέσμου ενδιαφέρεται να γεμίσει τα ταμεία της, αλλά αδιαφορεί για το αν θα αδειάσουν οι τσέπες των παικτών – μελών της. Γιατί, θα μπορούσε να κάνει και τα δύο, αλλά δεν έχουμε δει την παραμικρή αντίδραση, για τη φοροεισπρακτική πολιτική, που θέλει να ακολουθήσει η Ομοσπονδία.

Οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι

Είναι πρόδηλο ότι το πρόβλημα δεν θα το έχουν οι παίκτες με τα… βαριά συμβόλαια. Ο Σλούκας (για παράδειγμα) μπορεί να δώσει τα 40.000 ευρώ, που του αναλογούν. Ακόμα πιο εύκολα, μπορεί να μετακυλήσει το «χρέος» στην ομάδα, που του προτείνει συμβόλαιο. Ισχύει άραγε το ίδιο για έναν παίκτη πολύ μικρότερου διαμετρήματος, που βρίσκεται στις παρυφές της κατηγορίας; Ο ΠΣΑΚ τι λέει γι’ αυτό;

Δεν γνωρίζει, αλήθεια, η διοίκηση του Συνδέσμου, ότι πολλοί παίκτες στο τέλος του χρόνου δεν θα έχουν πάρει όλο το συμβόλαιο; Αυτό, όμως, δεν θα αποτελέσει ανάχωμα για την ΕΟΚ, που θα ζητήσει το 2%. Θα βρεθούν να βάζουν κι από την τσέπη τους για να αγωνίζονται στη «μεγάλη» κατηγορία, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί τον ΠΣΑΚ. Να πάρει τα 10.000 ευρώ κι όλα καλά.

Οι παίκτες γνωρίζουν καλύτερα, αλλά έχουμε γνωρίσει και καλύτερο ΠΣΑΚ. Τον έχουμε δει να μάχεται, για να υπερασπιστεί δικαιώματα. Τον έχουμε δει να αποτελεί αγκάθι κι όχι σιωπηλό χειροκροτητή κι αποδέκτη ελεημοσύνης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΠΣΑΚ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…