Κεντρική Β' Εθνική Πανιώνιος Πανιώνιος: «Δεν είναι πλέον λειτουργικό το γήπεδο»

Πανιώνιος: «Δεν είναι πλέον λειτουργικό το γήπεδο»

Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος έβγαλε ανακοίνωση, μέσα από την οποία γνωστοποιεί τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη.

Μέσα στην ανακοίνωση του, ο Πανιώνιος αναφέρει πως έχει σταλεί και επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να υπάρξει η συμβολή τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανιώνιος

«Η έντονη χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών είχε ως συνέπεια να προκληθούν το βράδυ της Δευτέρας σοβαρές ζημιές στο γήπεδο μπάσκετ «Αργύρης Κορωναίος», σε βαθμό που να μην είναι πλέον λειτουργικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου επιθυμεί να ενημερώσει τους αθλητές, τα μέλη και τους φιλάθλους του πως ήδη από την επόμενη μέρα, αφενός βρίσκεται σε αναζήτηση προσωρινών λύσεων με εύρεση εναλλακτικών χώρων στην περιοχή για την πραγματοποίηση των προπονήσεων, αφετέρου δρομολογεί μια σειρά από ενέργειες με τελικό σκοπό την επαναφορά του γηπέδου σε κατάσταση λειτουργικότητας.

Ασφαλώς, οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν έως ότου δοθεί πάλι η δυνατότητα να επιστρέψουν στον χώρο που αθλούνται εκατοντάδες παιδιά της Νέας Σμύρνης και των νοτίων προαστίων.

Παρακάτω παρατίθεται επιστολή η οποία εστάλη από τον Σύλλογό μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς, μέσω της οποίας ζητείται η συμβολή τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αξιότιμοι Κυρία και Κύριοι,

Το βράδυ της 24ης προς 25η Ιανουαρίου 2022, μετά τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν και την περιοχή της Νέας Σμύρνης (χιονοκαταιγίδες και έντονος αέρας), το στεγασμένο γήπεδο Μπάσκετ του Πανιωνίου «Αργύρης Κορωναίος» καταστράφηκε ολοσχερώς. Η κατασκευή που στήριζε τη στέγη του γηπέδου υποχώρησε και κατέρρευσε, παρασύροντας μαζί και όλη την υποδομή (προβολείς, ηλεκτρολογική υποδομή, τέντα), την οποία κατέστησε μη λειτουργική.

Το συγκεκριμένο έργο είχε χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από πόρους του Συλλόγου και δωρεές και αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες λειτουργίας των ακαδημιών, στεγάζοντας προπονήσεις και άθληση για περισσότερα από 400 παιδιά του δήμου μας, αλλά και φιλοξενώντας τουρνουά και αγώνες των τμημάτων μας. Πρόκειται, μάλιστα, για έναν χώρο που φιλοξενούσε για την άσκησή τους και παιδιά από σχολεία ή και κολλέγια.

Το έργο είχε κατασκευαστεί το 2010 από την Γερμανική εταιρεία Eschenbach Zeltbau GmbH και έφερε πιστοποίηση ποιότητας απο την TUV HELLAS απο τις 27/8/2010.

Αυτή τη στιγμή η κατεστραμμένη υποδομή μόλις και μετά βίας στηρίζεται στα παλιά υποστυλώματα και σε μέρος του κτηρίου του αναψυκτήριου, ενώ μέρος της στέκει επικινδύνως πάνω στην περίφραξη του χώρου. Ο κίνδυνος για τους διερχόμενους εργαζόμενους και αθλητές είναι πολύ μεγάλος, όπως επίσης είναι ορατό το ενδεχόμενο να υποχωρήσουν περισσότερο οι κολώνες και οι παλιοί πάσσαλοι, κάτι που αν συμβεί, θα έχει ως συνέπεια να προκληθεί ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στον χώρο.

Ως πρώτα μέτρα, φροντίσαμε να αποκλειστεί η πρόσβαση στον χώρο και να διακοπεί η ηλεκτρική παροχή για την αποφυγή ατυχήματος. Αποτελεί, ωστόσο, άμεση ανάγκη να δρομολογηθεί η αποξήλωση και αποκομιδή των κατεστραμμένων υλικών, αλλά και η αποκατάσταση των ζημιών στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση, τις μπασκέτες και την περίφραξη.

Εξαιτίας αυτής της καταστροφής, το πλήγμα για τις ακαδημίες Μπάσκετ του Συλλόγου μας είναι πραγματικά ανυπολόγιστο και έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από προβλήματα που είχαν ήδη συσσωρευθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ως συνέπειες της πανδημίας.

Με την παρούσα επιστολή, σας επισυνάπτουμε φωτογραφικό υλικό και το πιστοποιητικό TUV.

Επίσης, παραθέτουμε παρακάτω μία συνοπτική λίστα των έργων αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν:
-Αποξήλωση και αποκομιδή των κατεστραμμένων υλικών
-Αποκατάσταση των ζημιών στον χώρο του γηπέδου
-Τοποθέτηση Μπασκετών
-Τοποθέτηση αθλητικού δαπέδου Taraflex
-Αποκατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης
-Αποκατάσταση της περίφραξης και της πόρτας του γηπέδου
-Αποκατάσταση της στέγασης του γηπέδου Μπάσκετ με κατασκευή νέας υποδομής

Αγαπητοί Κυρία και Κύριοι,

Σε μία μεγάλης και ιστορικής σημασίας εκατονταετηρίδα για τον Δήμο μας και, συγκεκριμένα, ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος, ο οποίος αναγκάστηκε πριν από εκατό χρόνια να γίνει πρόσφυγας, αφήνοντας τη Σμύρνη και εγκαθιστάμενος στην Αθήνα, είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη να δείξετε εμπράκτως το ενδιαφέρον σας και τη συμπαράστασή σας στον μεγαλύτερο Αθλητικό Σύλλογο του Δήμου μας, αλλά και σε ένα από τα διαχρονικώς σπουδαιότερα Αθλητικά Σχολεία του Ελληνισμού, στηρίζοντας άμεσα και ουσιαστικά τα έργα αποκατάστασης από την καταστροφή.

Πανιώνιος Γ.Σ. Σμύρνης».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Πανιώνιος

Δειτε επισης

Πανιώνιος: Τέλος η σεζόν για τον Βεργίνη

Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει ο Δημήτρης Βεργίνης. Πολύ άτυχος στάθηκε ο αρχηγός τ…