Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ώρα μηδέν για το ελληνικό MeToo: Ξεκινάει η πρώτη δίκη, μάρτυρας η Σοφία Μπεκατώρου

Ώρα μηδέν για το ελληνικό MeToo: Ξεκινάει η πρώτη δίκη, μάρτυρας η Σοφία Μπεκατώρου

Μπεκατώρου

Στο εδώλιο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονης αθλήτριας. Ξεκινά η δίκη για το πρώτο metoo, μάρτυρας η Σοφία Μπεκατώρου, όπως αναφέρεται στα dnews.gr. 

Στο μεικτό ορκωτό εφετείο Αθηνών έφτασε πριν από λίγο η αθλήτρια η οποία ως ανήλικη είχε πέσει θύμα βιασμού του προπονητή της ιστιοπλοΐας. Πρόκειται για την πρωτη περίπτωση metoo.

Μεταξύ των μαρτύρων είναι και η Σοφία Μπελατωρου η οποία ένα χρόνο πριν άνοιξε το «φάκελο» με τις κατηγορίες για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις εις βάρος αθλητριών στο χώρο της ιστιοπλοΐας.

Υπενθυμίζεται, ότι στην απολογία του ο 38χρονος προπονητής έχει αρνηθεί τις κατηγορίες λέγοντας «ξέρω ότι θα τιμωρηθώ και πρέπει να τιμωρηθώ αλλά όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ».

Το χρονικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει η αθλήτρια ιστιοπλοΐας, ο κατηγορούμενος ήταν φίλος του πατέρα της και έτσι τη γνώριζε από παιδί. Η συστηματική κακοποίηση της άρχισε όταν ήταν ακόμη μαθήτρια του Δημοτικού.

Αν και ο εφιάλτης είχε αρχίσει αρκετά χρόνια νωρίτερα, αποφάσισε να μιλήσει στους γονείς της όταν ήταν 14 ετών. Ωστόσο, αν και εκείνοι απευθύνθηκαν στην αστυνομία, αποφάσισαν τελικά να μην οδηγηθεί η υπόθεση στα δικαστήρια.

«Ήμουν 11 χρονών. Ήμουν σε σοκ. Ήταν βιασμός με όλο το νόημα» είχε δηλώσει πέρσι η αθλήτρια, η οποία άφησε αιχμές για συγκάλυψη της υπόθεσης από τον ναυτικό όμιλο.

Ο ρόλος της Μπεκατώρου – Θα καταθέσει ως μάρτυρας
Όλα ξεκίνησαν με τη θαρραλέα αποκάλυψη Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα βιασμού το 1998. Δυστυχώς, το έγκλημα αυτό έχει παραγραφεί, αλλά μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης μια νεαρή αθλήτρια ήρθε σε επαφή με τη χρυσή μας Ολυμπιονίκη.

Έτσι, κατά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα η Μπεκατώρου έφερε στο «φως», με τη συγκατάθεση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας, τη φρικτή καταγγελία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Ελένη Ανδρικοπούλου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…