Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ολυμπιακός – Ιωνικός: Οι αριθμοί των μεταξύ τους αναμετρήσεων

Ολυμπιακός – Ιωνικός: Οι αριθμοί των μεταξύ τους αναμετρήσεων

Ολυμπιακός

Ολυμπιακός και Ιωνικός θα τεθούν αντιμέτωποι το Σάββατο (15/1, 20:00) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League στο ΣΕΦ. Έτσι θα μπουν στις εγχώριες διοργανώσεις στη νέα χρονιά, όπως έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους σε αυτήν που έφυγε καθώς αναμετρήθηκαν στις 26 Δεκεμβρίου για το Κύπελλο, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 110-85 και να παίρνει την πρόκριση για το final four.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στην έδρα τους τέσσερις νίκες σε πέντε ματς, έχοντας χάσει από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και επικρατώντας των ΑΕΚ, Προμηθέα, ΠΑΟΚ Mateco και Απόλλωνα Oscar με διαφορά 24 πόντων μέσο όρο. Οι Νικαιώτες σημείωσαν δύο από τις τρεις νίκες τους, μακριά από το κλειστό του «Πλάτωνα». Επιβλήθηκαν του Λαυρίου Megabolt και του Περιστερίου Vitabiotics ενώ ηττήθηκαν από Απόλλωνα Oscar, Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, Κολοσσό H Hotels και Ηρακλή.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Πέρασαν σχεδόν 25 χρόνια από την τελευταία φορά που Ολυμπιακός και Ιωνικός αναμετρήθηκαν για το Πρωτάθλημα. Ήταν για την περίοδο 1986-87 όταν μάλιστα η μία νίκησε στην έδρα της άλλης. Σε σύνολο 24 αγώνων ο Ολυμπιακός έχει σαφές προβάδισμα μετρώντας 18 νίκες έναντι έξι του Ιωνικού.

Ως γηπεδούχος ο Ολυμπιακός νίκησε στα 10 από τα 12 ματς στα οποία υποδέχτηκε τον Ιωνικό που έφυγε με το διπλό στην περίοδο 1980-81 επικρατώντας με 81-75 και στην περίοδο 1986-87 όταν επικράτησε με 70-67.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Olympiakos Ionikos13

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΡΕΚΟΡ

* Ο Κώστας Παπανικολάου με τρία ριμπάουντ θα συμπληρώσει τα 900 στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο και στις εννιά ως τώρα εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα ενώ παραμένει απόλυτα εύστοχος στις βολές με 16/16.

* Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είχε από τρία εύστοχα τρίποντα στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού και έφτασε σε επίδοση 2+ εύστοχων σουτ από την περίμετρο στις έξι από τις εννιά φετινές εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League.

* Ο Γιώργος Πρίντεζης είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο δίποντο στα εννιά φετινά και συνολικά στα 33 τελευταία παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League. Για να βρούμε το τελευταίο στο οποίο δεν ευστόχησε δίποντο θα πρέπει να πάμε στον πρώτο τελικό των πλέι οφ του 2018 κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στον οποίο είχε 0/1.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –
+ Οι «ερυθρόλευκοι» εκτελούν με ποσοστά υψηλότερα κατά 8,9% στις βολές και 4,8% στα δίποντα όταν αγωνίζονται εντός έδρας σε σχέση με τα ποσοστά τους στα εκτός έδρας ματς που έδωσαν.

– Κατά 8,1% μειώνεται η αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού στα τρίποντα όταν αγωνίζεται εντός έδρας. Είχε 44,2% στα τέσσερα εκτός και 36,1% στα πέντε εντός έδρας παιχνίδια του.

ΙΩΝΙΚΟΣ

ΡΕΚΟΡ

* Ο Γιάννης Αθηναίου θα πραγματοποιήσει τη 250ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League και θα γίνει ο 86ος που θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό αγώνων στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο διεθνής γκαρντ έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία με τον Πανιώνιο στις 25 Οκτωβρίου 2009, στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι Vitabiotics (81-70).

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Μουσταφά Μουχαϊμίν έκανε τέσσερα κλεψίματα χθες κόντρα στον Ηρακλή και συνολικά 10 κλεψίματα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του ενώ δεν είχε ούτε ένα στα πρώτα τέσσερα.

* Ο Γιουτζίν Τζέρμαν είχε 13+ πόντους και στις εννιά εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League ενώ στις πέντε τελευταίες είχε 5+ εύστοχα δίποντα.

* Επτά σερί παιχνίδια με ένα εύστοχο τρίποντο συμπλήρωσε ο Γιώργος Γκιουζέλης.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ιωνικός έκανε ένα λάθος λιγότερο (13,3 έναντι 14,3) και 1,8 περισσότερα κλεψίματα (7,9 έναντι 6,1) σε σχέση με τις εννιά ομάδες που αντιμετώπισε.

– Οι Νικαιώτες είχαν χαμηλότερα ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες των σουτ από τους αντιπάλους τους, με -5,7% στις βολές, -5,5% στα δίποντα και -6,7% στα τρίποντα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Basket League: Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο σε όλα τα παιχνίδια

Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο θα διεξάγονται  τα παιχνίδια της Basket League. Σε αλλα…