Κεντρική Basket League Ο Κέβιν Λάνγκφορντ έσπασε ρεκόρ 10 χρόνων [pic]

Ο Κέβιν Λάνγκφορντ έσπασε ρεκόρ 10 χρόνων [pic]

Λάνγκφορντ

Πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια από την πρώτη φορά που ήρθε στη χώρα μας. Πέρασαν σχεδόν επτά μήνες από την τελευταία φορά που πάτησε στα παρκέ της Stoiximan Basket League. Ο Ιωνικός ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του Κέβιν Λάνγκφορντ και τον τοποθετεί αυτόματα σε μία λίστα που μέχρι το ντεμπούτο του Αμερικανού, θα απαριθμεί μόνο έναν παίκτη.

Ο 36χρονος φόργουορντ θα γίνει ο δεύτερος ξένος στην ιστορία του ελληνικού Πρωταθλήματος που θα αγωνιστεί με έκτη διαφορετική ομάδα σε αυτό. Το κατάφερε μέχρι σήμερα μόνο ο Σάβο Τζιγκάνοβιτς.

Ο Κέβιν Λάνγκφορντ ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012 ως επιλογή του Μηνά Γκέκου για τον Κολοσσό H Hotels. Προερχόταν μια άσημη ισπανική ομάδα (Ναβάρα) αλλά δικαίωσε πλήρως τους Ρόδιους κάνοντας μία πολύ καλή σεζόν με 9,04 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 1,27 ασίστ σε 26 αγώνες.

Ακολούθησαν ο Πανιώνιος το 2013-14, ο ΠΑΟΚ Mateco το 2014-15, ο Κόροιβος το 2017-18 και το Μεσολόγγι το 2020-21. Στις πέντε προηγούμενες θητείες του στην Ελλάδα, ο Κέβιν Λάνγκφορντ συνεργάστηκε κατά σειρά με τους προπονητές Μηνά Γκέκο, Βασίλη Φραγκιά, Γιάννη Σφαιρόπουλο, Σούλη Μαρκόπουλο και Ντίνο Καλαμπάκο (δύο φορές). Θα δουλέψει δηλαδή για πρώτη φορά με μη Έλληνα προπονητή, αγωνιζόμενος υπό τις οδηγίες του Κούρο Σεγκούρα.

Σε αυτή τη διαδρομή μέτρησε 127 αγώνες στη Stoiximan Basket League με τους εξής αριθμούς…

Langford MESA

Τζιγκάνοβιτς ο πρώτος διδάξας

 

Ο Κέβιν Λάνγκφορντ λοιπόν ετοιμάζεται να παίξει με έκτη διαφορετική ομάδα στη Stoiximan Basket League, κάτι που έκανε μόνο ο Σάβο Τζιγκάνοβιτς. Ο Μαυροβούνιος σέντερ έπαιξε κατά σειρά στον Ολυμπιακό το 2002-03, στην Ολύμπια Λάρισας το 2006-07, στον Κολοσσό H Hotels το 2007-08, στα Τρίκαλα στις σεζόν 2008-09 και 2009-10, στον Ίκαρο Καλλιθέας το 2010-11 και στο Μαρούσι το 2011-12.

 

Τον είχε φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Λευτέρης Σούμποτιτς για λογαριασμό του Ολυμπιακού, τον Μάρτιο του 2003. Περιορίστηκε σε εννιά μόνο παιχνίδια Πρωταθλήματος, ενώ μονοψήφιος ήταν ο αριθμός των συμμετοχών του και με τον Ίκαρο (7) και το Μαρούσι (2).

 

Περιμένοντας τον επόμενο

 

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα διευρυνθεί αυτή η ιδιαίτερη λίστα ξένων παικτών του ελληνικού Πρωταθλήματος. Πότε δηλαδή θα προκύψει ο τρίτος που θα παίξει με έξι διαφορετικές ομάδες στη Stoiximan Basket League. Θεωρητικά πρώτοι υποψήφιοι είναι μόνο τρεις, ο Στιβ Μπαρτ τζούνιορ, ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ και ο Ούρος Ντούβνιακ που είναι αυτοί που έχουν παίξει με πέντε διαφορετικές ομάδες και παραμένουν εν ενεργεία.

 

*Ο Μπαρτ έπαιξε με Ολυμπιάδα Πάτρας, Απόλλωνα Πάτρας, Γυμναστικό Λάρισας Φάρο, Ρέθυμνο και Ιωνικός Νίκαιας.

 

*Ο Ντούβνιακ έπαιξε με ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο, Πανιώνιο, Νέα Κηφισιά, και Απόλλων Πάτρας.

 

*Ο Φιτζπάτρικ έπαιξε με Απόλλωνα Πάτρας, Ρέθυμνο, Χολαργό, Άρη και Ιωνικό Νίκαιας.

 

Η λίστα των ξένων που έπαιξαν με πέντε διαφορετικές ομάδες στη Stoiximan Basket League περιλαμβάνει άλλους οχτώ που έχουν αποσυρθεί από τα παρκέ. Είναι οι Ουόλτερ Μπέρι, Αντρές Γκίμπερτ, Στέφαν Νάτζφεϊ, Ντράγκαν Τσέρανιτς, Στέφαν Αριγκμπάμπου, Τρέβορ Μπράιαντ, Ρόντρικ Μπλέικνι και Σάσα Βασίλιεβιτς.

 

Στους περισσότερο… κοσμογυρισμένους ξένους του ελληνικού Πρωταθλήματος ανήκουν άλλοι 25 που φόρεσαν από τέσσερις διαφορετικές φανέλες. Από αυτούς μόνο ένας αγωνίζεται και φέτος στη Stoiximan Basket League. Είναι ο Μάρβιν Τζόουνς που πριν τον ΠΑΟΚ Mateco αγωνίστηκε στον Κολοσσό H Hotels, τον Προμηθέα και το Περιστέρι Vitabiotics.

ΠΗΓΗ: esake.gr , Επιμέλεια: Γιώργος Πετρίδης

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο σε όλα τα παιχνίδια

Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο θα διεξάγονται  τα παιχνίδια της Basket League. Σε αλλα…