Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης: Μεγάλες αντιδράσεις από τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά

Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης: Μεγάλες αντιδράσεις από τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά

Νοσοκομείο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κάνει λόγο για «εγκληματική απόφαση αναστολής της λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, λόγω μετατροπής του σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και φαίνεται να επιβεβαιώνει η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ».

Ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, είναι ένα από τα τρία, μόνο, δημόσια νοσοκομεία παίδων, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό παιδιών, όχι μόνο από την Αττική, αλλά και από γειτονικούς νομούς, ενώ εδώ και έναν χρόνο συμμετέχει ενεργά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα (παιδιών και ενηλίκων) με τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα στο Νοσοκομείο και ένα στο Σισμανόγλειο, με απρόσκοπτη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής, της κλινικής COVID-19 και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

«Ποιος ο λόγος μετατροπής του Νοσοκομείου αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο με αναστολή λειτουργίας του; Μετατροπή της τριτοβάθμιας σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορούσε να σκεφτεί εν μέσω πανδημίας, με άνοιγμα των σχολείων και με τις υπερπλήρεις σχολικές αίθουσες των 25 μαθητών να μετατρέπονται σε υγειονομική βόμβα, ενώ το απαράδεκτο μέτρο του 50%+1 διατηρείται σε ισχύ, όταν η μετάλλαξη ‘Ο’ επελαύνει σε μικρούς και μεγάλους».

Παράλληλα, θέτει το ερώτημα «από ποιες δομές τριτοβάθμιας περίθαλψης θα εξυπηρετηθούν τα παιδιά και οι οικογένειες που απευθύνονταν στο Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης. Η κυβέρνηση με τις αλλεπάλληλες αποφάσεις αναστολής χειρουργείων και άλλων ιατρικών υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία και την ‘κοβιντοποίησή’ τους, περιορίζει συνεχώς την πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό της υγείας στα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί συνθήκες κερδοσκοπίας για τον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο απευθύνονται αναγκαστικά όσοι – έστω και με δυσκολία – μπορούν».

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει τώρα το ίδιο ακριβώς και με τα παιδιά που χρειάζονται ιατρική φροντίδα και περίθαλψη, «ωθώντας τους γονείς αναγκαστικά σε ιδιωτικές δομές, από τις οποίες μάλιστα είναι πλήρης η ευρύτερη περιοχή, συμπληρώνοντας πως «για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, είναι νωπές οι μνήμες της εποχής που ήταν και πάλι στο στόχαστρο».

Ο κ. Σκουρλέτης τονίζει πως το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης οφείλει να παραμείνει σε πλήρη λειτουργία και να ενισχυθεί με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει το υψηλό επίπεδο φροντίδας που παρέχει στα παιδιά.

«Δηλώνουμε παρόντες και θα είμαστε δίπλα στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, στους κατοίκους της περιοχής και σε όλους τους πολίτες, γονείς, παιδιά που έχουν ανάγκη από την ιατρική φροντίδα του Νοσοκομείου», καταλήγει.

Εξάλλου, και το Κίνημα Αλλαγής αντέδρασε έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης, με τον υπεύθυνο του τομέα Υγείας, Ανδρέα Πουλά, να τονίζει ότι, «χωρίς λογική και χωρίς καμία διαβούλευση, η κυβέρνηση, μόλις λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, αποφάσισε να κλείσει το ένα από τα τρία παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής, το Παίδων Πεντέλης, και να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο για τα παιδιά».

«Η κίνησή της αυτή δείχνει για άλλη μία φορά το πόσο πρόχειρα και αποσπασματικά λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις εν καιρώ πανδημίας και πόσο απροετοίμαστη παρουσιάζεται για το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών».

Ο τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως «αφήνει υγειονομικά ακάλυπτη μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Αττικής, επιβαρύνοντας ταυτόχρονα τα άλλα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, τη στιγμή μάλιστα που η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει και τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών αναμένεται να αυξηθούν λόγω της επαναλειτουργίας των σχολείων».

Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): Αδιανόητη απόφαση, ενώ ανοίγουν τα σχολεία να κλείνουν το νοσοκομείο

«Ακατανόητη απόφαση να κλείσει η εφημερεία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 150 κλινών το οποίο αυτή τη στιγμή νοσηλεύει 50 παιδάκια εκ των οποίων τα 9 με κορονοϊο και τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία. Κλείνουν για να αυξήσουν τις εμβολιαστικές γραμμές από 4 που λειτουργούν αυτή τη στιγμή σε 13 εμβολιαστικές γραμμές. Κλείνουν ένα ειδικό Νοσοκομείο για να το μετατρέψουν σε εμβολιαστικό κέντρο. Που είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ… ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.

Το ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ εφημερεύει για παιδιατρικά περιστατικά κάθε Δευτέρα και ΠΕΜΠΤΗ όλο το 24ωρο και κάθε δεύτερη Κυριακή όλο το 24ωρο. Επίσης εφημερεύει κάθε ημέρα από 8 π.μ. εως 2.30 μ. Εξυπηρετεί την Βόρεια και Ανατολική Αττική και λόγω Αττικής Οδού την ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ως ειδικό Νοσοκομείο.

Πως θα εξυπηρετούνται τα παιδάκια της περιοχής που χρειάζονται υπηρεσίες υγείας κλείνοντας το νοσοκομείο. Ακατανόητη απόφαση που πρέπει άμμεσα να ανακληθεί. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι θα κάνουν κάτι τέτοιο. Προτείνουμε την συνέχιση της εφημερείας και της λειτουργίας του με την παράλληλη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών σε 8 από 4. Το προσωπικό προτιμάει να γίνει λάστιχο, να πέφτει κάτω από τη κούραση παρά να κλείσει το νοσοκομείο.

Και πότε; Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία και θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα στα παιδιατρικά νοσοκομεία και παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων για ενδεχόμενη διασπορά του ιού και ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών παιδιών.
Κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…