Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Νέο μαύρο ρεκόρ και σήμερα με πάνω από 50.000 κρούσματα

Νέο μαύρο ρεκόρ και σήμερα με πάνω από 50.000 κρούσματα

koronoios

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για νέο ρεκόρ σήμερα με πάνω απο 50.000 κρούσματα που θα ανακοινώσει το απόγευμα ο ΕΟΔΥ. Σαρώνει τη χώρα η Όμικρον.

Εκτόξευση κρουσμάτων έχει προκαλέσει τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα η μετάλλαξη Omicron, με τις μολύνσεις να σπάνε σχεδόν κάθε μέρα νέο ρεκόρ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας καταγράφηκαν πάνω από 200.000 κρούσματα.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κινηθούν και σήμερα, τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Σιγά σιγά έχουμε εξέλθει από τς γιορτές και μένει να δούμε το επιδημιολογικό αποτύπωμα που άφησαν το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι πολύ υψηλό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα δούμε το εφιαλτικό ρεκόρ κρουσμάτων να ξεπερνά ακόμα και τις 50.000. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 11 το πρωί είχαν εντοπιστεί 34.000 κρούσματα.

Τα κρούσματα χθες Δευτέρα 03/01

Ο ΕΟΔΥ υπενθυμίζεται οτι ανακοίνωσε την Δευτέρα 03/01, 36.246 κρούσματα, 78 νεκρούς, 615 διασωληνωμένους.

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 36.246 , εκ των οποίων 38 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.294.741 (ημερήσια μεταβολή +2.9%), εκ των οποίων 50.3% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.990 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 615 (58.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη.

Στην Αττική μπορεί και να ξεπεράσουμε τα 20.000 κρούσματα σήμερα

Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί”, δήλωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι “δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά σίγουρα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα” για να προσθέσει ότι είναι πιθανό να υπερβούν τις 20.000 ακόμα και σήμερα.

“Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πότε θα γίνει η κορύφωση του κύματος, αλλά φαίνεται ότι όπως εξελίσσεται μπορεί να είναι περίπου στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να έρθει και πιο γρήγορα, γιατί έχει γρήγορη εξέλιξη” συμπλήρωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

Σε μια εβδομάδα το αποτύπωμα

«Σε μια εβδομάδα θα δούμε το αποτύπωμα των Χριστούγεννων και σε 15 ημέρες το αποτύπωμα της Πρωτοχρονιάς. Θα είναι μεγαλύτεροι οι αριθμοί από αυτούς που βλέπουμε αυτήν την εβδομάδα. Θα δούμε 60 – 70.000 κρούσματα σε μέρες αιχμής όπως οι Τρίτες και οι Τετάρτες», δηλώνει ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ενώ τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν εκτοξευθεί.

«Αυτήν την στιγμή υπάρχουν δύο διαφορετικές πανδημίες. Το 10% των κρουσμάτων δίνει η έξαρση της Δέλτα και το υπόλοιπο 90% μια πανδημία της Omicron», επεσήμανε στο Mega ο καθηγητής, σύμφωνα με τον οποίο ανθρωποι που νόσησαν με «Δέλτα» μπορεί να νοσήσουν ξανά από «Οmicron» ωστόσο «όποιος έχει νογήσει και όποιος έχει εμβολιαστεί, κατά κανόνα, θα περάσει τη νόσο ήπια».

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…