Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού καταγράφηκε στην Κύπρο, έχει στοιχεία από την Όμικρον και Δέλτα (βίντεο)

Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού καταγράφηκε στην Κύπρο, έχει στοιχεία από την Όμικρον και Δέλτα (βίντεο)

κρούσματα

Nέο στέλεχος του κορονοϊού φέρεται να έχει καταγράψει ερευνητική ομάδα στην Κύπρο σε 25 δείγματα θετικών περιστατικών. Πρόκειται για στέλεχος του κορονοϊού με στοιχεία τόσο από τη μετάλλαξη Δέλτα όσο και από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ένα νέο στέλεχος του κορονοϊού ισχυρίζεται ότι ταυτοποίησε ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Επισημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιο Κωστρίκη. Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος ο καθηγητής σε τηλεοπτική εκπομπή η Deltacron όπως την ονόμασαν ταυτοποιήθηκε σε 25 περιστατικά στελέχη με γονιδιακό υπόβοθρο της Δέλτα αλλά και παραλλαγές που παρουσιάζει η Όμικρον.

Μέχρι σήμερα, με αντίστοιχο όνομα αναφερόταν η σπάνια μεν, υπαρκτή όμως περίπτωση νόσησης και από τις δύο μεταλλάξεις, Όμικρον και Δέλτα. Ο καθηγητής εξηγώντας τα ευρήματα της έρευνας, τόνισε ακόμα «Οι 25 ασθενείς στους οποίους εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη, οι 11 ήταν νοσηλευόμενοι και 14 άτομα αφορούν τον γενικό πληθυσμό. Η συχνότητα εύρεσης της νέας μετάλλαξης σε νοσηλευόμενους ήταν υψηλότερη παρά σε άτομα που δεν ήταν νοσηλευόμενοι. Μπορούμε να πούμε πως η συσχέτιση της Deltacron με την νόσο που απαιτούν νοσηλεία δεν είναι τυχαία».

Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα στην οποία εμφανίζεται η συγκεκριμένη μετάλλαξη «Υπήρχαν ψίθυροι που μίλησαν για τέτοια μετάλλαξη αλλά δεν υπάρχει ταυτοποιηθεί σε καμία χώρα» αναφέρει ο καθηγητής. Ο ίδιος τόνισε πως είναι ακόμα νωρίς να διαφανεί αν η συγκεκριμένη θα επικρατήσει των προηγούμενων μεταλλάξεων, αλλά σύμφωνα με τις δικές του αναλύσεις το νέο στέλεχος θα μπορούσε να εκτοπίσει την Όμικρον.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…