Κεντρική Β' Εθνική Μπίγγος: «Ανάμεικτα συναισθήματα απέναντι στην Πεντέλη»

Μπίγγος: «Ανάμεικτα συναισθήματα απέναντι στην Πεντέλη»

Β' Εθνική

Ο Αλέξανδρος Μπίγγος επιστρέφει στο γήπεδο της Πεντέλης, αλλά αυτή τη φορά ως αντίπαλος, αφού θα φοράει τη φανέλα της ΦΕΑ. Ο παίκτης έχει  αγωνιστεί για δέκα χρόνια με την ομάδα των βορείων προαστίων και το να επιστρέψει ως αντίπαλος είναι… περίεργο.

Τρεις ημέρες πριν το τζάμπολ των δύο ομάδων, ο Μπίγγος μίλησε στην επίσημη σελίδα της ΦΕΑ στο facebook για τα συναισθήματά του στην επιστροφή του στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Πεντέλης, καθώς και για το ματς της 12ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής.

Αλέξανδρε, αρχικά ποια είναι τα συναισθήματα που σε διακατέχουν στην δική σου επιστροφή ως αντίπαλος κόντρα στην ομάδα που αγωνίστηκες για 10 ολόκληρα χρόνια;
«Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από τη μια σίγουρα μου φαίνεται πολύ περίεργο το γεγονός ότι θα αγωνιστώ ως αντίπαλος σε ένα γήπεδο που επί δέκα χρόνια ήμουν ο γηπεδούχος και πάλευα για την ομάδα της Πεντέλης από την άλλη έχω ανυπομονησία να μπω ξανά στο γήπεδο αυτό και να δω και πολλούς από τους ανθρώπους που περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί».

Μετά από ένα σχεδόν μήνα απραξίας επιτέλους επιστροφή στην δράση. Ποια είναι τα συναισθήματα και ποιες οι φοβίες;
«Πάντα όταν επιστρέφουμε στη δράση νομίζω ότι το συναίσθημα που επικρατεί είναι ο ενθουσιασμός που θα ξαναπαίξουμε μπάσκετ και θα κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Φόβος δεν υπάρχει. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι και ως τέτοιο θα πρέπει να το βλέπουμε κάθε φορά που μπαίνουμε στο παρκέ».

Τι γνωρίζεις για την Πεντέλη και ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό και πιο το αδύνατο σημείο της;
«Η Πεντέλη είναι μια ομάδα που είναι πολλά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες και τα τελευταία τέσσερα έχει εδραιωθεί και στη Β’ εθνική. Έχει προπονητικό team και παίχτες με εμπειρία από την κατηγορία και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα για να μπορέσουμε να φύγουμε με τη νίκη. Άλλωστε τα παιχνίδια μετά από μεγάλη διακοπή είναι όλα δύσκολα γιατί θα πρέπει να ξαναβρούν οι ομάδες το ρυθμό τους».

Ποιον παίκτη θεωρείται ότι θα πρέπει να περιορίσετε για να …κόψετε το ρυθμό της Πεντέλης;
«Όπως προανέφερα, η Πεντέλη έχει παίχτες καλούς και με εμπειρία, επομένως δεν μπορούμε παρά να δώσουμε σε όλους την απαιτούμενη προσοχή. Είμαι σίγουρος ότι οι προπονητές μας έχουν αναλύσει πολύ καλά όλα τα στοιχεία τους και μέχρι την Κυριακή θα μας έχουν δώσει ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο και τι λιγότερο».

Ποια είναι η εικόνα που έχεις αποκομίσει από τις 11 αγωνιστικές του πρωταθλήματος;
«Το φετινό πρωτάθλημα είναι αρκετά αμφίβολο και ιδιαίτερο. Οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές, δεν υπάρχουν στον όμιλο μας τα ξεκάθαρα φαβορί και πιστεύω ότι τόσο η μάχη της ανόδου όσο και αυτή της παραμονής θα μείνουν ανοιχτές μέχρι και τη τελευταία αγωνιστική. Η ιδιαιτερότητα του φετινού πρωταθλήματος έγκειται στο γεγονός ότι η χειμερινή μεταγραφική περίοδος που ισχύει για πρώτη φορά φέτος μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα και στο δεύτερο γύρο να δούμε ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δαδάλας: «Το παιχνίδι της χρονιάς αυτό με τον Φίλιππο Βέροιας»

Ο προπονητής της Γέφυρας τόνισε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Φίλιππο Βέροιας Παιχ…