Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπάγερν Μονάχου – Ζάλγκιρις Κάουνας 74-65: «Πάρτι» στην έδρα της

Μπάγερν Μονάχου – Ζάλγκιρις Κάουνας 74-65: «Πάρτι» στην έδρα της

Μπάγερν

«Πάρτι» στην έδρα της έκανε η Μπάγερν Μονάχου  με πρωταγωνιστή τον Γιάραματς στην αναμέτρηση της με την Ζάλγκιρις Κάουνας για την 20η Αγωνιστική της EuroleagueΗ ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι επικράτησε με 74-65 και με αυτή την νίκη κατάφερε να φτάσει στο 8-10 και να ανέβει βαθμολογικά ενώ αντίθετα η Ζάλγκιρις Κάουνας έπεσε στο 3-14.

Η Ζάλγκιρις Κάουνας μπήκε δυναμικά στον αγώνα και κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα (3-5). Η Μπάγερν, όμως έκανε αμέσως την ανατροπή και με τον Γουόλντεν να παίρνει το παιχνίδι στα χέρια του κατάφερε να γυρίσει την αναμέτρηση (11-5) 5,20’ πριν το τέλος. Αυτό το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ, καθώς η ομάδα του Γιούρια Ζντόβιτς με την άμυνα της κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι (11-11). Παρόλα αυτά η γερμανική ομάδα δεν το άφησε έτσι επέβαλλε το ρυθμό της, με αποτέλεσμα να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο με 16-15 υπερ των Γερμανών.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς η Μπάγερν διατήρησε τα ηνία του σκορ, αλλά αυτό δεν το επέτρεψε για πολύ η Ζάλγκιρις ,καθώς ισοφάρισε το παιχνίδι (19-19) 8,30’ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι Λιθουανοί πήραν ένα αρκετά μεγάλό προβάδισμα και έφτασαν στο +7 (19-26). Οι φιλοξενούμενοι ήταν άκρως ανταγωνιστικοί με αποτέλεσμα να αφήσουν πίσω στο σκόρ την Μπάγερν και να φτάσουν στο +8. Ο Λούσιτς με 2 στα 2 τρίποντα έβαλε την ομάδα των Γερμανών ξανα στο παιχνίδι (29-31). Η ανατροπή ολοκληρώθηκε πριν το τέλος του ημιχρόνου, αφού ο Ομπστ σκόραρε τρεις πόντους και έφερε την ομάδα του μπροστά στο σκόρ με (34-33) στα 00:15”.

Οι Λιθουανοί στην 3η περίοδο με τις βολές του Κάβανο κατάφεραν να φτάσουν τους Γερμανούς (39-37).  H Μπάγερν γύρισε ξανά το παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον Γιάραματς έφτασε στο +8 (45 37). Η διαφορά έφτασε ακόμη και τους +10 (52-42) με τους Λιθουανούς να ψάχνουν τρόπο να ξεφύγουν. Τεράστια ζημία στην Ζάλγκιρις έκανε σε αυτή την περίοδο ο Ομπστ αφού δεν άφησε την ομάδα του Γιούρι Ζντοβιτς να αντιδράσει (61-54).

Η Ζάλγκιρις στην 4η περίοδο βρήκε τις λύσεις της και μείωσε στους +5 (61-56). Η ομάδα της Γερμανίας με την άμυνα της δεν άφησε τους Λιθουανούς να ξεφύγουν και πολύ, καθώς η Μπάγερν πήρε πάλι τα ηνία και έφτασε ξανά στο +8 (64-56). Ο Λούτσις με ένα τρίποντο του κατάφερε να φτάσει την ομάδα του στους +12 (72-60) και ανάγκασε τον Ζντοβιτς να πάρει time out.  Στην συνέχεια οι Λιθουανοί βρήκαν κάπως τους ρυθμούς τους και κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι αφού η Μπάγερν συνέχισε να έχει τον έλεγχο και διατήρησε τη διψήφια διαφορά της. Η ομάδα του Τρινκιέρι κατάφερε να πάρει την νίκη με (74-65) και να αποδείξει την ανωτερότητα της.

Τα δεκάλεπτα: 16-15,  34-33, 61-54, 74-65

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…