Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Μητσοτάκης στα social media για την άφιξη των Rafale: «Έρχονται»

Μητσοτάκης στα social media για την άφιξη των Rafale: «Έρχονται»

Μητσοτάκης Γαλάζιας

Μάλιστα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και μια ανάρτηση στα social media σχετικά με την άφιξη των πρώτων Rafale στη χώρα μας γράφοντας λακωνικά το εξής: «Έρχονται»

Την ανάρτηση του πρωθυπουργου συνοδεύει ένα βίντεο με μουσική υπόκρουση, το οποίο δείχνει στο πρώτο καρέ την αποκάλυψη του αυτοκόλλητου της ελληνικής σημαίας στα γαλλικά υπερόπλα.

Η τελετή παραλαβής θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

Πτήση πάνω από την Ακρόπολη

Λίγο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία και μεταξύ 12:00 – 12:30, θα πραγματοποιηθεί διέλευση των έξι αεροσκαφών RAFALE πάνω από τον ουρανό της Αττικής και την Ακρόπολη, προτού προσγειωθούν στην Τανάγρα.

Πρόκειται για δύο διθέσια και τα τέσσερα μονοθέσια μαχητικά που πραγματοποιούν στη Γαλλία τις τελευταίες δοκιμές και ελέγχους πριν το ταξίδι για την Ελλάδα. Τα έξι ελληνικά Rafale θα απογειωθούν από την βάση Istres στη νότια Γαλλία.

Αμέσως όταν εισέλθουν τα Rafale στο FIR Αθηνών, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 θα τα συνοδεύσουν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Νωρίτερα, τα έξι Rafale μαζί με τα Mirage 2000-5 θα πετάξουν σε χαμηλό ύψος πάνω από την Αθήνα και το βράχο της Ακρόπολης, σε μια πτήση υψηλού συμβολισμού.

Στα πιλοτήρια των Rafale θα βρίσκονται Έλληνες πιλότοι οι οποίοι εδώ και δέκα μήνες έχουν εκπαιδευτεί στη Γαλλία. Στα δύο διθέσια Rafale θα βρίσκονται στο πίσω κάθισμα ως συγκυβερνήτες δύο Γάλλοι πιλότοι της Armee D’el Air, που το προηγούμενο διάστημα ήταν οι εκπαιδευτές των Ελλήνων χειριστών.

Πυρετώδεις προετοιμασίες

Η Πολεμική Αεροπορία προετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχθεί τα πρώτα έξι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, σχεδόν ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίδας ομόλογου του, Φλοράνς Παρλί, για την αγορά των 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr, την περασμένη Παρασκευή (14/1) ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφτηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Τανάγρας προκειμένου να ενημερωθεί για τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί για την άφιξη των αεροσκαφών.

Στη συμφωνία ύψους 2,32 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι τα 1,92 δισ. ευρώ αφορούν στην αξία των αεροσκαφών και τα υπόλοιπα 400 εκατ. ευρώ αφορούν στα οπλικά συστήματα (τηλεκατευθυνόμενα βλήματα Meteor και αναγκαίες αναβαθμίσεις των υπαρχόντων βλημάτων τύπου Mica, Scalp και Ecoxet).

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…