Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μίτροβιτς: «Ο Μαλεντόν ήταν ένας… μελλοντικός Διαμαντίδης»

Μίτροβιτς: «Ο Μαλεντόν ήταν ένας… μελλοντικός Διαμαντίδης»

theo maledon thunder jpeg

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Τεό Μαλεντόν ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς. Ο Μαυροβούνιος αποθέωσε τον νεαρό Γάλλο γκαρντ, για τον οποίο όμως είπε ότι βιάστηκε να πάει στο ΝΒΑ. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μαλεντόν θα μπορούσε να γίνει ένας νέος Δημήτρης Διαμαντίδης.

Αναλυτικά ανέφερε στην Cosmote:

«Για μένα o Μαλεντόν ήταν ένας μελλοντικός Διαμαντίδης. Τον έβλεπα σαν έναν παίκτη στο στιλ του Διαμαντίδη. Ψηλός, έξυπνος, δυνατός, σοβαρός σαν άνθρωπος. Αλλά για μένα δυστυχώς η Ευρώπη χάνει παίκτες που ίσως έχουν δείξει μόλις το 50% του ταλέντου τους. Εντάξει, όλοι θέλουν να πάνε εκεί, το ΝΒΑ είναι η κορυφή, η οροφή στο μπάσκετ. Και σε όλους αρέσει αυτό, κι είναι τέλειο, αλλά για μένα όχι.

Προτιμώ να βλέπω περισσότερο την Ευρωλίγκα, όμως αυτό αφορά εμένα. Το 90% του κόσμου βλέπει το ΝΒΑ. Για μένα είναι πρόβλημα, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, να βρούμε τον τρόπο. Βλέπουμε άγνωστους παίκτες να δοκιμάζουν στο ΝΒΑ…

Πάνε εκεί, κάνουν καλά συμβόλαια, δεν μπορείς να συγκρίνεις τους μισθούς εδώ και εκεί. Το καταλαβαίνω, το καταλαβαίνω απόλυτα. Και είμαι χαρούμενος όταν κάποιοι από τους παίκτες μου πάνε εκεί και έχουν καλή καριέρα. Είναι πολύ καλύτερο να έχεις καλή καριέρα από το να είσαι το νούμερο 1 του ντραφτ. Έχω κάποια παραδείγματα από παίκτες όταν είχα ξεκινήσει σαν βοηθός στην Μπούντουσνοστ. Είχαμε τρεις, τέσσερις παίκτες που πήγαν στο ΝΒΑ, τον Πάβλοβιτς, τον Τσαμπάρκαπα… Μετά μέχρι και ένας από την Ουκρανία είχε προσπαθήσει να πάει, στο “pre-draft” ο Λίστσουκ. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Η δουλειά μου είναι να δώσω την ευκαιρία, αν αναγνωρίσω τον καλό νέο παίκτη που δουλεύει σκληρά… Η δουλειά μου είναι να του δώσω την ευκαιρία να παίξει».

Για την κατηγορία της Βιλερμπάν πως δεν χρησιμοποίησε σωστά τον Μαλεντόν κι έτσι «έπεσε» στον 2ο γύρο του ντραφτ: «Να, βλέπεις… Ο Τεό Μαλεντόν πριν πάω έπαιζε τρίλεπτα. Και ναι, αυτή είναι μια ηλίθια ιστορία, αφού έπαιξε τελικά ο Τεό Μαλεντόν και όντως έπαιξε… Είμαι χαρούμενος γιατί ο Τεό Μαλεντόν δείχνει πόσο «κακή» ήταν η δουλειά μου. Αυτή είναι η απόδειξη, δεν χρειάζομαι κάτι άλλο, ο Τεό μίλησε για τη δουλειά μου. Αλλά για εσάς και για όλους… Για τον κόσμο που παρακολουθεί όλα αυτά, γιατί δεν παρακολουθώ το ΝΒΑ και το ντραφτ γιατί δεν είμαι μέρος του ΝΒΑ.

Έχω βρεθεί μερικές φορές εκεί, σε κάποιες προετοιμασίες, στα “summer league”, στα “pre-draft camp”. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό οργανισμό, όλα είναι τέλεια αλλά δεν είμαι μέρος του. Κάποιοι, όμως, από αυτούς που το παρακολουθούν, κάποιοι δημοσιογράφοι. Μου είπαν ότι ο Τεό Μαλεντόν είχε το χειρότερο δυνατό μάρκετινγκ πριν πάει στο ΝΒΑ. Και για τα δεδομένα του ΝΒΑ ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι η θέση σου στο ντραφτ. Ένα από τα πιο σημαντικά. Δείτε τον παίκτη από τον Ολυμπιακό, τον νεαρό Σέρβο, πόσα λεπτά έπαιζε με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα;

Μηδέν, ναι… Ενώ ο Μαλεντόν έπαιξε εδώ και κόντρα στον Παναθηναϊκό και κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτή, λοιπόν, είναι μια ιστορία για τους δημοσιογράφους και αυτή είναι η πρώτη φορά που απαντώ. Όταν οι συνάδελφοι σας στη Γαλλία με ρωτάνε για αυτό ποτέ δεν απαντώ. Αυτή είναι απλά μια ιστορία, αλλά ο Τεό Μαλεντόν εξήγησε σε όλους πως δούλεψα μαζί του τα τελευταία δύο χρόνια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…