Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μίροτιτς: «Όταν δεν έπαιζα καλά ο πατέρας μου με τιμωρούσε»

Μίροτιτς: «Όταν δεν έπαιζα καλά ο πατέρας μου με τιμωρούσε»

Μίροτιτς Μπαρτσελόνα

Ο Νίκολα Μίροτιτς αναδείχθηκε σε πολυτιμότερο παίκτη του Δεκεμβρίου και έκανε μια εξομολόγηση ζωής στην ιστοσελίδα της Euroleague. Εκεί, μίλησε τόσο για τη θητεία του στη Ρεάλ, όσο και για εκείνη στο NBA.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίροτιτς στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

«Οι άνθρωποι που δεν είναι επαγγελματίες στον αθλητισμό συνήθως δεν καταλαβαίνουν τι είδους ζωή έχουμε. Πάντα είχα πίεση στη ζωή μου. Όταν ήμουν δανεικός στην Παλένσια, ο πατέρας μου πίεζε πολύ περισσότερο εμένα παρά τον προπονητή μου. Αν είχα κάνει κάποιο κακό παιχνίδι, δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι πώς θα με τιμωρούσε μετά»

«Είμαι οικογενειάρχης, χαλαρός, όμως πάντα μου αρέσει να βρίσκομαι και λίγο μόνος. Μεγάλωσα σε μια ορθόδοξη οικογένεια. Μου έμαθαν να πιστεύω στον Θεό. Όταν ήμουν στις ΗΠΑ, ένιωθα μακριά τους. Πήρα τη δουλειά μου στα σοβαρά και ξέχασα για λίγο την οικογένειά μου. Σταμάτησα να απολαμβάνω το παιχνίδι»

«Ήθελα να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, στην εκκλησία. Ναι, είχα μια προσωπική κρίση. Πρέπει να μεταμορφωθείς στο γήπεδο, να είσαι ανταγωνιστικός … Και δεν είμαι εντελώς έτσι, οπότε δεν ήταν πάντα εύκολο. Η οικογένειά μου ήταν η πρώτη μου προτεραιότητα»

Ο Μίροτιτς εξήγησε γιατί επέστρεψε στην Ευρώπη:

«Ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν εδώ στην Ευρώπη. Συζητήσαμε πολλά με τη γυναίκα μου. Ήταν η πρώτη φορά που έβαλα την οικογένεια πάνω από την καριέρα μου».

«Ήμουν νέος και είχα μεγάλο κίνητρο, ήμουν επιθετικός και μαζί με του Ρέγιες, Μουμπρού και Ερβέλ, στα καλύτερά τους. Σε μια προπόνηση προσπάθησα να κάνω ένα καλό σκριν και ο Μουμπρού με χτύπησε με τον αγκώνα του στο πρόσωπο. Τότε κατάλαβα πού ήμουν. Μετά βέβαια ζήτησε συγγνώμη για αυτό»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…