Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μιχάλης Λούντζης: Αρνητής… δανεισμού ετών 23

Μιχάλης Λούντζης: Αρνητής… δανεισμού ετών 23

Λούντζης mvp

Η ζωή τα έφερε έτσι που ο Μιχάλης Λούντζης συμμετείχε στο τελευταίο ματς του Ολυμπιακού για το 2021. Συμμετείχε; ΓΡΑΨΤΕ ΛΑΘΟΣ! Ήταν πρωταγωνιστής είναι η σωστή έκφραση. Θα πείτε (και λογικά…) προς τί τόση αναφορά για ένα απλό ματς Κυπέλλου; Πόσο μάλλον οι «ερυθρόλευκοι» απέχουν παρασάγγας ποιοτικά από τον Ιωνικό. Και δίκιο θα έχετε… Μέρος της ποιότητας όμως δεν είναι και το βάθος μιας ομάδας; Δεν είναι θέμα ποιότητας να βάζεις τον γκαρντ που δεν έχει τον κύριο ρόλο και ουσιαστικά να… «καθαρίζει» το ματσάκι;

Ο Μιχάλης Λούντζης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1998 κι έχει ύψος κοντά στα 2 μέτρα. Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί 18 φορές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ακόμα, έχει αγωνιστεί σε Τρίκαλα, Λαύριο και Προμηθέα. Στις τελευταίες είχε ρόλο και μάλιστα έδειξε ότι είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Με αυτό το σκεπτικό τον υπέγραψε και ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2021. Ειδικά στους Πατρινούς, υπό τις οδηγίες του Μάκης Γιατρά έκανε πολύ καλές εμφανίσεις.

Στο πρόσωπο του Έλληνα γκαρντ ο Ολυμπιακός ήθελε να βρει έναν άνθρωπο που θα κάνει στο γήπεδο ορισμένα πράγματα. Συγκεκριμένα, να πιέζει τη μπάλα, να κλέβει και να βγάζει αιφνιδιασμούς ή άλλες δευτερεύουσες επιθέσεις. Το ύψος και το μέγεθος του παίκτη βοηθάνε σε αυτά. Παρά τα 22 του έτη, θα μπορούσε κανείς να πάρει το ρίσκο να πει ότι το κορμί του ταιριάζει στην Ευρωλίγκα.

Ολυμπιακός και Λούντζης αν έχουν υπομονή θα πάνε μακριά

Ο Μιχάλης Λούντζης μοιάζει να έχει αποδεχθεί το ρόλο για τον οποίο προορίζεται. Μέσα στο παιχνίδι είναι πειθαρχημένος, αλλά και έξω από αυτό φαίνεται ότι δουλεύει με το σώμα και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Το έργο που έχει είναι δύσκολο για εκείνον γιατί πλέον δεν είναι σε ρόστερ που του «δίνει» 22 αγωνιστικά λεπτά κατά μέσον όρο. Επομένως, πρέπει να πηγαίνει σε μεστές και  καλές εμφανίσεις. Όπως ήδη βλέπουμε, ο παίκτης κοιτάει την αδύναμη πλευρά και προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι του δημιουργία. Επίσης η προσήλωσή του σε τακτικό επίπεδο, δείχνει ότι προοδευτικά μπορεί να μεγαλώνει ο ρόλος του. Μπορεί πλέον να «καθαρίζει» ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, δίνοντας έμφαση σε ριμπάουντ, άμυνα και επίθεση.

Η λέξη κλειδί και για τις δυο πλευρές είναι η υπομονή. Αν συγκρίνει κανείς την περασμένη αγωνιστική σεζόν, με τη φετινή, βλέπει ήδη πρόοδο, ακόμα και σε μικρότερους αριθμούς. Πρόοδο στη στάση του παίκτη στο παρκέ και την τακτική, στο πως είναι σε καταστάσεις 5 vs 5 σε άμυνα και επίθεση. Κάνει ό, τι πρέπει με το σωματότυπο που διαθέτει. Άλλωστε από στατιστικής άποψης βρίσκεται ήδη κοντά στα 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ κατά μέσον όρο σε 7 συμμετοχές. Ακόμα, έχει ήδη 10.7′ συμμετοχής ανά παιχνίδι στην Α1. Οπότε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δείχνει διάθεση να αναπτύξει με σταθερά βήματα ένα τόσο ενδιαφέρον πρότζεκτ.

Συμπερασματικά, ο Μιχάλης Λούντζης, έδειξε ότι επιθυμεί να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό. Πλέον, δεν του φτάνει να είναι σε μια ομάδα που θα μπορεί να βάζει «20αρες». Πιστεύει ότι του αξίζει ένας καλός ρόλος στους Πειραιώτες. Όταν καταφέρει να καθιερωθεί και στην Ευρωλίγκα τότε θα αλλάξει εντελώς στάτους.

Δύσκολο το έργο, αλλά μεγάλη και η πρόκληση για έναν αθλητή. Ο Μιχάλης Λούντζης αν και μόλις 23 ετών, έδειξε ότι είναι… αρνητής δανεισμού!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ο Μιλουτίνοφ ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να στηρίξει τον Ολυμπιακό

Στο Βελιγράδι για το Παρτιζαν – Ολυμπιακος βρίσκεται  ο Μιλουτίνοφ. Ο Νίκολα Μιλουτί…