Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Μετάλλαξη Όμικρον: «Θα δούμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στα κρούσματα», λέει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Μετάλλαξη Όμικρον: «Θα δούμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στα κρούσματα», λέει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Όπως τόνισε ο κ. Ζαούτης, τα σχολείαέπρεπε να ανοίξουν, γιατί «οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στην υγεία των παιδιών είναι πάρα πολύ μεγάλες και ξεπερνάνε τη νόσο».

«Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι και το προσδόκιμο ζωής των παιδιών έχει επηρεαστεί από την πανδημία» πρόσθεσε ο κ. Ζαούτης, τονίζοντας ότι η «οδηγία» σε όλη την Ευρώπη ήταν να ανοίξουν τα σχολεία.

«Σίγουρα υπάρχει ο φόβος ότι θα μεταφερθεί ο ιός στα σπίτια, γιατί γνωρίζουμε ότι η Όμικρον είναι πάρα πολύ μεταδοτική. Αυτός ο ιός έχει αλλάξει την εικόνα της πανδημίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για την πιθανότητα υπερμετάδοσης λόγω του ανοίγματος των σχολείων, σημειώνοντας ότι η νόσηση με την μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι βαριά και δεν χρειάζεται ο ίδιος αριθμός ατόμων νοσηλεία στις ΜΕΘ.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr για τα αυξημένα κρούσματα που ενδεχομένως θα υπάρξουν, ο Θεοκλής Ζαούτης υπογράμμισε πως «ο αριθμός των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί, όμως θα πρέπει να δούμε τον δείκτη θετικότητας και όχι τον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων».

«Θα δούμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων με την Όμικρον, όμως ο “σκληρός δείκτης” είναι τα άτομα που χρειάζονται βαριά νοσηλεία και οι απώλειες ζωών» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Εξιτήριο για τη νεαρή μητέρα που γέννησε πρόωρα στην Αττική οδό

Η Μαρία, η νεαρή μητέρα που γέννησε πρόωρα στο αυτοκίνητο, όταν εγκλωβίστηκε στην Αττική Ο…