Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Μετάλλαξη Όμικρον: Περισσότερα από 200.000 κρούσματα σε μια εβδομάδα και δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο «πικ»

Μετάλλαξη Όμικρον: Περισσότερα από 200.000 κρούσματα σε μια εβδομάδα και δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο «πικ»

Όμικρον

Τις 218.016 έφτασαν τα θετικά τεστ κορονοϊού από τις 30 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Στο διάστημα αυτό, πραγματοποιήθηκαν 2.337.648 τεστ, κάτι που σημαίνει πως η θετικότητα της τελευταίας εβδομάδας έφτασε το 9,3%.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, οι νέες διαγνώσεις παρουσιάζουν εκρηκτική αύξηση της τάξης του 290%, την ίδια ώρα όμως που οι θάνατοι δείχνουν μείωση 1%. Παράλληλα ο αριθμός των ατόμων σε ΜΕΘ έχει μειωθεί κατά 4%, με τις εισαγωγές να παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 34% και το ισοζύγιο εισιτηρίων – εξιτηρίων να ανεβαίνει στο 1,4.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η μετάλλαξη Όμικρον έχει επικρατήσει σχεδόν καθολικά στα κρούσματα όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα για τις 30 και 31 Δεκεμβρίου όταν και τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον έφταναν στο 82% και 89% αντίστοιχα για τις διαγνώσεις των συγκεκριμένων ημερών.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον δεν φαίνεται να έχει φτάσει στην κορύφωσή του. Όπως ανέφεραν ειδικοί αυτό αναμένεται να συμβεί περί της 20 Ιανουαρίου οπότε και σύμφωνα με εκτιμήσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων θα αγγίξει τις 66.000 κρούσματα.

Όπως μάλιστα εξηγούσε ο ίδιος «Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν μέρες που θα καταγραφούν 80.000, ακόμα και 100.000 κρούσματα την ημέρα»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…