Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Λευτέρης Αυγενάκης για τις καταγγελίες στην Ενόργανη Γυμναστική: «Δεν θα ξεχαστεί τίποτα, όσα χρόνια κι αν πέρασαν»

Λευτέρης Αυγενάκης για τις καταγγελίες στην Ενόργανη Γυμναστική: «Δεν θα ξεχαστεί τίποτα, όσα χρόνια κι αν πέρασαν»

Αυγενάκης

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τοποθετήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες στη Γυμναστική από 26 αθλήτριες και αθλητές της Ενόργανης Γυμναστικής, εναντίον 30 προπονητριών και προπονητών, που κατονομάζονται και κατηγορούνται ότι από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 έως και την δεκαετία του 2000, παρενοχλούσαν σεξουαλικά και προέβαιναν σε σωματική και λεκτική βία, αλλά και συναισθηματική κακοποίηση, ως προπονητικές πρακτικές.

«Ακόμα κι αν έχουν ποινικά τυχόν παραγραφεί επιλήψιμες συμπεριφορές, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοηθούν ή να ξεχαστούν. Δεν υπάρχει πρόθεση να ξεχαστεί το οτιδήποτε, όσα χρόνια κι αν πέρασαν. Δίνουμε δύναμη στη φωνή των αδυνάτων, που ως τώρα ήταν τα θύματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στην αθλητική οικογένεια να κάνουμε ό,τι γίνεται θεσμικά, προκειμένου το αθλητικό οικοδόμημα να καταστεί πιο ισχυρό, πιο καθαρό, πιο ασφαλές για την επόμενη γενιά αθλητριών και αθλητών» κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου των καταγγελλόντων στη Γυμναστική, Αλέξανδρου Αδαμίδη

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr ο πληρεξούσιος δικηγόρος των καταγγελλόντων στη Γυμναστική, Αλέξανδρος Αδαμίδης, τοποθετήθηκε σχετικά με τα όσα γράφονται και λέγονται περί «απαράδεκτης» και «πρωτοφανούς» κίνησης να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά των 26 καταγγελόντων στο χθεσινό (7/1) Δελτίο Τύπου του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Αναλυτικά:

«Θεωρώ άκρως αποπροσανατολιστική τη συζήτηση και τα σχόλια σχετικά με την αναφορά των ονομάτων των καταγγελλόντων στο Δελτίο Τύπου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, η οποία έλαβε χώρα κατόπιν σχετικού αιτήματος και δικής μου συναίνεσης, ως πληρεξούσιου δικηγόρου, καθόσον συμπεριλαμβάνονται όλα τα παιδιά που έχουν υπογράψει επωνύμως τόσο την αρχική ομαδική καταγγελία του Απριλίου όσο και τις ατομικές καταγγελίες.

Έγινε δε με το σκεπτικό, αφενός ότι καταδεικνύεται ο αθλητικός όγκος των καταγγελλόντων (τόσο σε αριθμό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο) και αφετέρου, διότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και τίποτα!

Η ουσία είναι ότι επιτέλους ξεκίνησε η πειθαρχική δίωξη των καταγγελλόμενων, με την πρόσφατη πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, η οποία ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει την αφετηρία και όχι την κατάληξη της προσπάθειάς μας.

Το θάρρος των παιδιών της Γυμναστικής αποτελεί ΣΙΝΙΑΛΟ ΕΛΠΙΔΑΣ και χρέος όλων μας η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…