Κεντρική Basket League Λάρισα – Άρης: Τι λένε οι αριθμοί και η ιστορία

Λάρισα – Άρης: Τι λένε οι αριθμοί και η ιστορία

LARISA ARIS 1

Από το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης θα αρχίσουν το Σάββατο (15/1, 17:00) Λάρισα και Άρης τη διαδρομή τους στο 2022 με το μεταξύ τους παιχνίδι για τη 12η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Αυτό θα είναι ένα από τα τρία παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής μέρας της νέας χρονιάς. Η ομάδα της Λάρισας προέρχεται από τη νίκη στην Πάτρα επί του Απόλλωνα Oscar και εκείνη της Θεσσαλονίκης από την ήττα στο τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ Mateco.

Η Λάρισα μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Κολοσσού H Hotels, υποχρεώθηκε σε τέσσερις διαδοχικές εντός έδρας ήττες, χάνοντας κατά σειρά από το Λαύριο Megabolt, τον Ηρακλή, το Περιστέρι Vitabiotics και τον Ολυμπιακό. Ο Άρης μετράει μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια μακριά από την έδρα του αφού επιβλήθηκε του Προμηθέα και έχασε από Ιωνικό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ Mateco.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Άρης ήταν ο νικητής των τριών από τους τέσσερις αγώνες με τη Λάρισα στη Stoiximan Basket League, ενώ οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στα δύο παιχνίδια που έγιναν στη θεσσαλική πόλη, αφού…

*Η Λάρισα νίκησε με 92-78 στο ματς της περιόδου 2019-20 που είχε ένα σπάνιο στατιστικό γεγονός. Τέσσερις παίκτες, δύο από κάθε ομάδα, έφτασαν σε double-double. Για τους γηπεδούχους ήταν Σκότι Ρέινολντς (17π, 13ασ.) και Τερέλ Παρκς (16π, 15ρ.) και για τους φιλοξενούμενους ο Μίλαν Μιλόσεβιτς (23π, 10ρ.) και ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς (16π, 11ρ).

*Ο Άρης νίκησε στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι με 88-84, έχοντας ως κορυφαίους τον Τζαμάλ Σούλερ με 18 και τον Γιάννη Κουζέλογλου με 15 πόντους. Για τη Λάρισα ο Μπράντον Ρας είχε 20 πόντους και ο Τζέιμς Ουέμπ 15 πόντους, 14 ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Larisa Aris

ΛΑΡΙΣΑ

ΡΕΚΟΡ

* Ο Θόδωρος Ζάρας με ένα κλέψιμο θα φτάσει τα 100 ενώ απέχει τρία λάθη από τα 400.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Ουσμάν Κρουμπάλι είχε 2+ επιθετικά ριμπάουντ σε καθένα από τα εννιά φετινά παιχνίδια του στην κατηγορία.

* Έξι συνεχόμενα παιχνίδια και 8/9 στο φετινό Πρωτάθλημα με 2+ κερδισμένα φάουλ μετράει ο Θόδωρος Ζάρας.

* Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης είχε 0/9 δίποντα στα δύο τελευταία ματς της Λάρισας κόντρα στον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Oscar ενώ σε συνολικά τέσσερις από τις εννιά φετινές εμφανίσεις του έμεινε χωρίς εύστοχο σουτ με 3+ προσπάθειες.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η Λάρισα είχε 3,6 περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ από τις εννιά ομάδες που αντιμετώπισε ως τώρα (12,8 έναντι 9,2) και συνολικά τέσσερα περισσότερα ριμπάουντ (39,8 έναντι 35,8).

– 30 βαθμούς λιγότερους σε μέσο όρο από εκείνους των ομάδων που αντιμετώπισε ως τώρα, είχε η Λάρισα στο ranking. Η αξιολόγηση της είναι 66.9 έναντι του 96,9 των εννιά αντιπάλων της.

ΑΡΗΣ

ΡΕΚΟΡ

* Ο Ολιβιέ Χάνλαν θα συμπληρώσει 50 συμμετοχές στη Stoiximan Basket League. Ο Καναδός έκανε ντεμπούτο στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 με τον Ηρακλή στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι Vitabiotcs (75-59).

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Όμηρος Νετζήπογλου ήταν απόλυτα εύστοχος στα δίποντα, στις τέσσερις από τις πέντε τέσσερις εμφανίσεις του, έχοντας 1/1 με το Λαύριο Megabolt, 4/4 με τον Προμηθέα, 1/1 με το Περιστέρι Vitabiotics και 3/3 με τον ΠΑΟΚ Mateco.

* O Σακούρ Τζούστον είχε 3+ εύστοχα δίποντα στα τρία τελευταία παιχνίδια του Άρη και 4+ ριμπάουντ στα έξι τελευταία παιχνίδια της ομάδας του.

* Ο Άντονι Καουάν είχε 2+ κερδισμένα φάουλ αλλά και 3+ φάουλς εις βάρος του και στα εννιά παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ως φιλοξενούμενος ο Άρης εκτελεί με υψηλότερα ποσοστά τόσο στις βολές (-6,9%) όσο και στα τρίποντα (-2,7%) ενώ έχει και περισσότερα ριμπάουντ (-2,2).

– Κατά 7,2 πόντους μειώνεται η επιθετική παραγωγικότητα του Άρη στα εκτός έδρας παιχνίδια του, σημειώνοντας 73 πόντους έναντι των 80,2 που έχει εντός έδρας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…