-
Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κορονοϊός: Εξετάζεται η δημιουργία mega εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά – Πολύ υψηλή η ζήτηση

Κορονοϊός: Εξετάζεται η δημιουργία mega εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά – Πολύ υψηλή η ζήτηση

εμβολιαστικού

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, στο «τραπέζι» έχει πέσει η πρόταση λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη μια συγκεκριμένη απόφαση, η ανάγκη για δημιουργία ενός μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά, καθιστά μη απορριπτέο το σενάριο το νοσοκομείο της Πεντέλης για ένα διάστημα περίπου ενός μηνός, να λειτουργήσει και ως τέτοιο.

Όπως αναφέρουν τα dikailogitika.gr εφόσον το σχέδιο τεθεί σε εφαρμογή, το Παίδων σε κάθε περίπτωση δεν θα σταματήσει να λειτουργεί ως νοσοκομείο ωστόσο θα τεθεί εκτός εφημεριών με τα περιστατικά που θα αναλάμβανε υπό κανονικές συνθήκες, να διοχετεύονται στα άλλα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι αύξηση έχουν σημειώσει οι περιπτώσεις παιδιών που νοσηλεύονται εξαιτίας επιπλοκών από τον κορωνοϊό.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως 47 είναι τα περιστατικά στην Αττική, ενώ 11 παιδιά νοσηλεύονται συνολικά στο Ιπποκράτειο και την Αλεξανδρούπολη.

Το ευχάριστο είναι πάντως ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ