Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κακοκαιρία «Διομήδης»: Σοβαρές καταστροφές σε Καρδίτσα και Σύρο από τα νερά και τους κεραυνούς [pics, vid]

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Σοβαρές καταστροφές σε Καρδίτσα και Σύρο από τα νερά και τους κεραυνούς [pics, vid]

Screenshot 4 1 jpg

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στην Καρδίτσα η κακοκαιρία «Διομήδης» που σαρώνει με βροχές και καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας.

Στα δύο βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε μεγάλες εκτάσεις, ακόμα και έξω από τα σπίτια στους Σοφάδες, να είναι πλημμυρισμένες με τα λιμνάζοντα νερά να έχουν καθηλώσει τα αυτοκίνητα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα Karditsalive.net σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα παραμένει η στάθμη του ποταμού «Καράμπαλη» τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τρίτης, με το νερό να βρίσκεται 40 με 50 εκατοστά κάτω από την γέφυρα στην είσοδο της πόλης της Καρδίτσας.

Στο σημείο βρίσκονται ειδικά μηχανήματα που επιχειρούν ανά τακτά διαστήματα προκειμένου να καθαρίσουν τα φερτά υλικά -κυρίως ξύλα- που συγκεντρώνονται κάτω από το στηθαίο, κοντά στις κολώνες στήριξης της γέφυρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποτάμι κατεβάζει ακόμα και κορμούς δέντρων που επιβάλλεται να απομακρυνθούν για να δίνεται δυνατότητα διεξόδου στη ροή των υδάτων.

Στο σημείο πέρα από τους αρμοδίους του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας βρίσκονται και άνδρες της αστυνομίας που διακόπτουν την κυκλοφορία, προκειμένου τα μηχανήματα να ανέβουν στην γέφυρα και να επιχειρήσουν τον καθαρισμό. Συνήθως διακόπτεται η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα αλλά υπήρξαν και περιπτώσεις ολιγόλεπτης πλήρους διακοπής.

Εν τω μεταξύ περιμετρικά της πόλης υπάρχουν αρκετά σημεία που έχουμε συγκεντρώσεις νεκρών και μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα σε παρακείμενες επιχειρήσεις αλλά και ποιμνιοστάσια. Το φαινόμενο δεν είναι γενικευμένο αλλά υπάρχουν σημεία με μεγάλες ποσότητες νερού, όπως πίσω από την ΔΕΗ , πίσω από την Σχολή Αστυνομίας, στο Παλέρμο, στις καπναποθήκες, στην περιοχή μεταξύ Καρδιτσομάγουλας και Μουσικού Σχολείου, όπως και σε ένα μεγάλο αριθμό αγροκτημάτων. Επίσης παρατηρήθηκαν φρεάτια που ανέβλυζαν νερό και συνεργεία της ΔΕΥΑΚ που επιχειρούσαν να καθαρίσουν και να απελευθερώσουν την ροή.

Η κακοκαιρία «Διομήδης» έχει χτυπήσει και τη Σύρο όπου κεραυνός κατέστρεψε ανεμογεννήτρια

Από την ένταση των φαινομένων σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cyclades24.gr, προκλήθηκαν κεραυνοί, ένας από τους οποίους έπεσε σε ανεμογεννήτρια στη θέση Βούλιας.

Μάλιστα, ο κεραυνός έκοψε στη μέση ένα πτερύγιο, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…